Στην αντεπίθεση περνά πάλι το Ιράν, με αξιωματούχους του καθεστώτος να απαντούν στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.
*Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak
Σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβουλος του προέδρου του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ δήλωσε ότι η λίστα των περιφερειακών και ισραηλινών στόχων του Ιράν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι οι επιχειρήσεις διεξάγονται «σύμφωνα με ένα σχέδιο», όχι ως αντιδραστικές κινήσεις.
Ο πόλεμος θα συνεχιστεί
Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του Ιράν, απορρίπτοντας την πίεση και τα χρονοδιαγράμματα από τον Πρόεδρο Τραμπ ως άσχετα. «Τα προβλήματα του Τραμπ δεν μας αφορούν», ανέφερε σχετικά.
Επισήμανε δε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ μέσω στρατιωτικής βίας και θα χρειαστεί μια συμφωνία με την Τεχεράνη.
Μια συμφωνία, για την οποία το Ιράν δεν ενδιαφέρεται, υποδεικνύοντας μια πιθανή παρατεταμένη αντιπαράθεση.

