Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Να προκριθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του FIBA Europe Cup. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει στην Ισπανία την Μούρθια ή να ηττηθεί με διαφορά έως πέντε πόντων αφού στο πρώτο ματς στην έδρα του είχε επικρατήσει με 79-73.
Οι Ισπανοί έχουν προαναγγείλει ατμόσφαιρα στο Palacio de los Deportes (ώρα 21:30, ΕΡΤ2 Σπορ) ανάλογη με αυτή που είχε το PAOk Arena στον πρώτο αγώνα. Θεωρούν ότι ο κόσμος τους έδωσε ώθηση να φθάσουν στην νίκη, κάτι τέτοιο περιμένουν από τους δικούς τους 7.000 θεατές που θα γεμίσουν το γήπεδο.
Ο Δικέφαλος θα εμφανιστεί πάνοπλος. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μπριν Ταϊρί. Ο Αμερικανός γκαρντ, ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη γάμπα και χρησιμοποιήθηκε, αναγκαστικά, στο δεύτερο μέρος της τελευταίας, νικηφόρας, εντός έδρας, υποχρέωσης, για το πρωτάθλημα, κόντρα στην Καρδίτσα (4/4), ταξίδεψε κανονικά με τους συμπαίκτες του
H Μούρθια διεκδικεί την πρώτη παρουσία της στο FIBA Europe Cup, τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA, από τη σεζόν 2015-16, όταν και ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοργάνωση με αυτό το όνομα. Η ισπανική ομάδα θα παραταχθεί με σημαντική απουσία στη ρεβάνς απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Σάντερ Ραϊέστε. Ο Εσθονός άσος υποβλήθηκε σε νέα μαγνητική τομογραφία στον προσαγωγό, ώστε να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του. Ως εκ τούτου, τέθηκε νοκ άουτ από τον κρίσιμο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Στο εγχώριο πρωτάθλημα η Μούρθια προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Μπανταλόνα με 89-67.
Διαιτητές: Άντρις Αουνγκρόγκερς (Λετονία), Λορέντζο Μπαλντίνι (Ιταλία), Ντάριους Ζαπόλσκι (Πολωνία)
- Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, απόψε στις 21:00 η κάτοχος του τροπαίου Μπιλμπάο υποδέχεται την ουγγρική Σζομπατέλι. Η Μπιλμπάο είχε επικρατήσει με 98-81 επί ουγγρικού εδάφους στον πρώτο ημιτελικό. Έχει δηλαδή ένα «μαξιλαράκι» 17 πόντων, ενώ θα έχει και τους φιλάθλους της στο πλευρό της.
- Οι τελικοί του FIBA Europe Cup θα διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Απριλίου.

