Σάββατο 12/6/2021

Διπλωματικό σπριντ: Ο Έλληνας ΥΕΘΑ μίλησε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Αυστριακό ομόλογό του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα στη χώρα μας σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τις επαφές του με Γαλλία και Αίγυπτο και μετά την έξοδο του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, είχαμε νέες επαφές, αυτή τη φορά του Έλληνα ΥΕΘΑ με τη Γαλλίδα ομόλογό του και του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Αυστριακό ομόλογό του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλωράνς Παρλύ, με την οποία συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενημέρωσε για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ, τονίστηκε στη συνομιλία η σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η ανάγκη σεβασμού των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Νωρίτερα, ο κ.Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, ο οποίος επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Ισραήλ στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ΥΠΕΞ της Αυστρίας, ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μάλιστα θα βρεθεί την Παρασκευή στην Αυστρία, ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ