Να ανησυχούμε που τουρκικό υποβρύχιο έφτασε μέχρι την Εύβοια, ή να είμαστε ικανοποιημένοι επειδή το βρήκαμε; (video)

Must Read

Πόλεμος νεύρων; Επίδειξη δύναμης; Παιχνίδια κυριαρχίας; Πιθανόν όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα, διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη θάλασσα και στον αέρα της Ανατολικής Μεσογείου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Τελευταίο «επεισόδιο» στο σήριαλ, οι πληροφορίες για τουρκικό υποβρύχιο που έφτασε μέχρι την Εύβοια, αλλά και ο σκληρές αερομαχίες στο κεντρικό Αιγαίο.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, ακολουθούμενες από ελληνικές απαντήσεις και πάει λέγοντας. Η μια όψη του νομίσματος δείχνει ότι η Τουρκία μας… πιάνει στον ύπνο και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να επαναφέρουμε την τάξη, ενώ η άλλη όψη, δείχνει την Τουρκία να προσπαθεί να κάνει… εξυπνάδες και να καταλήγει να φεύγει με την ουρά στα σκέλια από τις ελληνικές αντιδράσεις. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει πως θα δει την κατάσταση…

Τι νέο συνέβη λοιπόν;

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν, ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε, όχι μια, αλλά πάνω από τρεις φορές, από φρεγάτα και ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο στενό μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. Ο διοικητής του τουρκικού υποβρυχίου επιχείρησε να αλλάξει θέση και να κρυφτεί, αλλά από τα σόναρς του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, εντοπίστηκε ξανά το στίγμα του, με την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων να το αναγκάζει να αποχωρήσει τελικά από την περιοχή.

Όσον αφορά τις εναέριες… περιπτύξεις, το κεντρικό Αιγαίο φιλοξένησε ιδιαίτερα σκληρές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών F-16. Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, οι ελιγμοί και οι συνεχείς εμπλοκές μεταξύ των μαχητικών των δύο χωρών, ανάγκασαν δύο τουρκικά F-16 να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες ασφαλείας, ενώ ένα από αυτά φέρεται να γύρισε σχεδόν χωρίς καύσιμα σε τουρκικό εναέριο χώρο, πετώντας ουσιαστικά με αναθυμιάσεις για να προσγειωθεί στο πλησιέστερο τουρκικό αεροδρόμιο.

Δείτε ακόμα:

Με το Καστελόριζο μόνιμα στο στόχαστρο και το Oruc Reis συνεχώς στο προσκήνιο, η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζει ακάθεκτη

Η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν είναι «αντικειμενική και ειλικρινής» και πως «εκβιάζεται» από Ελλάδα και Κύπρο!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This