Naval Group: «Πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα» οι φρεγάτες Belharra

«Θα συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA»

Must Read

Μετά την ανακοίνωση της αμυντικής συμφωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την αγορά 3+1 φρεγατών τύπου Belharra (FDI HN), ο γαλλικός όμιλος Naval Group σχολίασε ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει υπερσύγχρονο στόλο επιφανείας υψηλής απόδοσης.

Οι φρεγάτες που προορίζονται για την Ελλάδα θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της πόλης Λοριάν και χαρακτηρίζονται από τη Naval Group ως «πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας:

«Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Έλληνας Υπουργός Άμυνας, ο Πιέρ Ερίκ Πομελέ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group και ο Ερίκ Μπερανζέ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA (σ.σ. ευρωπαϊκή πολυεθνική κατασκευάστρια και προγραμματίστρια πυραύλων), υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 28 Σεπτεμβρίου για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI HN και των εξοπλισμών τους προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με προοπτική για μία επιπλέον φρεγάτα.

Οι φρεγάτες FDI θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Lorient του Naval Group, όπου η δεύτερη της σειράς μόλις μπήκε στην παραγωγή. Οι FDI HN θα είναι ένα πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα.

Με τις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης, το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει υπερσύγχρονο στόλο επιφανείας υψηλής απόδοσης.

Μια φρεγάτα πρώτης κατηγορίας, η FDI HN συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA, οι οποίες θα προμηθεύσουν τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c. Θα είναι πλήρως διαλειτουργικό με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα θα γίνει ο δεύτερος πελάτης αυτής της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό μονάδων που παράγονται, από πέντε για το Γαλλικό Ναυτικό σε οκτώ συν μία, ως οψιόν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This