Η Σομαλία μας κατηγορεί για τον θανάτο των Σομαλών στα σύνορα!

Απίστευτο και όμως πραγματικό!  

Must Read

Σύμφωνα με την Daily Sabah, Η «Σομαλία προέτρεψε την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) να διερευνήσει «άμεσα» τον θάνατο πέντε πολιτών της κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι πέντε Σομαλοί ήταν μεταξύ των 12 ανθρώπων που βρέθηκαν αρχικά παγωμένοι μέχρι θανάτου στις 2 Φεβρουαρίου. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 19 αργότερα καθώς βρέθηκαν περισσότερα πτώματα.»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Σομαλίας ενημερώθηκε δυστυχώς ότι οι μετανάστες που βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων περιλάμβαναν πέντε Σομαλούς υπηκόους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της.

Η Σομαλία δήλωσε «βαθιά θλίψη» για την τραγική απώλεια των ατόμων και θρηνεί για την απώλεια. Εξέφρασε «ειλικρινά» συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους του.

«Το Μογκαντίσου ζήτησε από τις ενδιαφερόμενες χώρες και τον ΟΗΕ να παρακολουθήσουν και να διερευνήσουν τις συνθήκες γύρω από τους θανάτους και καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ασφάλειας των ανθρώπινων ζωών σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.»

Επικοινωνία Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Σομαλό ΥΠΕΞ 

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ Σομαλίας και Τουρκίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, του εμπορίου και την ενίσχυση της υποστήριξης της τουρκικής κυβέρνησης στο μεταβατικό σχέδιο της Σομαλίας.

Εν τω μεταξύ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου πέντε Σομαλών υπηκόων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.!

Ο τουρκόφωνος στρατός της Σομαλίας: Πώς η Τουρκία σχεδιάζει να κυριαρχήσει στο Κέρας της Αφρικής

Η Αφρική έχει γίνει ένας σημαντικός πυλώνας της ευρέως συζητούμενης εκστρατευτικής στρατιωτικής πολιτικής της Τουρκίας και της επέκτασής της. Το τουρκικό σώμα που εδρεύει στο Μογκαντίσου της Σομαλίας έχει ένα επίσημο σήμα με την επιγραφή “Afrika Kartalı” (Αφρικανικός Αετός στην τουρκική), το οποίο είναι αποκαλυπτικό όταν εξεταστεί υπό το πρίσμα της τουρκικής λογικής.

Συγκεκριμένα, σηματοδοτεί την τουρκική πολιτική-στρατιωτική δύναμη στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής της, Μια πιο προσεκτική ματιά στις προσπάθειες οικοδόμησης στρατιωτικής-κοινωνιολογικής ταυτότητας της Τουρκίας στη Σομαλία αποκαλύπτει ότι οι Σομαλοί και το σώμα αξιωματικών, λαμβάνουν την εκπαίδευσή τους στα τουρκικά μετά από ένα εντατικό μάθημα τουρκικής γλώσσας.

Η μεγαλύτερη υπερπόντια στρατιωτική βάση της Τουρκίας βρίσκεται επίσης στη Σομαλία, το Camp TURKSOM. Προσφέρει 400 εκτάρια γης για την εκπαίδευση Σομαλών στρατιωτών, φιλοξενεί τουρκικό στρατό και Σομαλούς στρατιώτες, και κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί το 2017.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This