Η Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Εμιράτων, μόλις γκρεμίστηκε

Απόλυτη σιωπή από την ελληνική πλευρά αλλά και τους Άραβες

Must Read

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν απείλησε την χώρα μας με «θέμα νησιών», αμέσως μετά το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ενδεικτικό της διπλωματικής κατάρρευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Άραβα Σεΐχη, δεν ήταν μόνο 13. Με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, ο «Σουλτάνος» υπέγραψε 13 διμερείς φανερές συμφωνίες και μία κρυφή. Αυτή της μη εμπλοκής των Εμιράτων σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης. Συμφωνία η οποία καταρρίπτει την αμυντική συνεργασία που η αραβική χώρα είχε συνάψει με την Ελλάδα.

Όσοι γνωρίζουν από διπλωματία, καταλαβαίνουν ότι η επιλογή του Ερντογάν να αναβαθμίσει  το επίπεδο των απειλών κατά της Ελλάδας αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αμπού Ντάμπι, είναι ενδεικτική της «ανοχής» που απέσπασε από τον Πρίγκιπα, η οποία φυσικά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δέσμευση των Εμιράτων προς την Ελλάδα.

Πριν βιαστούμε να τα βάλουμε με τον σεΐχη, πρέπει να αναλογιστούμε τι συνέβη τον τελευταίο χρονικό διάστημα με τις άλλες, πολύ πιο μεγάλες και δεσμευτικές συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέρριψε οποιαδήποτε εμπλοκή της συμμαχίας για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής προς την Ελλάδα. Με απλά λόγια, η Ελλάδα συμμετέχει σε μία συμμαχία, η οποία δεν εγγυάται τα σύνορα της, ακόμα και όταν υπάρχει ευθεία απειλή όπως αυτή της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα λοιπόν είναι η μοναδική χώρα που συμμετέχει σε μία συμφωνία συμμαχία μόνο για να «προσφέρει», χωρίς να απολαμβάνει το βασικότερο αγαθό.

Η ΕΕ, σπεύδει να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία, την Λευκορωσία και να υπερασπίσει την Ουκρανία από μία υποτιθέμενη – όπως αποδεικνύεται – απειλή, ενώ η χώρα αυτή δεν συμμετέχει στην ΕΕ! Την ίδια στιγμή όμως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος που είναι μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της ευρωζώνης, δεν χαίρουν καμμιάς προστασίας, έναντι της Τουρκίας! Μία Τουρκία που απειλεί ευθέως την ελληνική, άρα και ευρωπαΐκή κυριαρχία και όμως δεν έχει υποστεί καμιά κύρωση.

Όταν λοιπόν δεν σε στηρίζουν οι παραδοσιακοί σου σύμμαχοι, μην περιμένεις να σε στηρίξουν οι εφήμεροι, όπως τα Εμιράτα. Εάν δεν αλλάξουμε πορεία και δεν απαιτήσουμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές προκύπτουν τόσο από την συμμετοχή μας στην ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ, να θεωρούμε την τραγωδία, αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This