Παναγιωτόπουλος και Ακάρ συμφώνησαν να υπάρχει… ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας

Οι Τούρκοι τη δουλειά τους (προκλήσεις) κι εμείς το χαβά μας (διάλογος)…

Must Read

Όπως μετέφεραν νατοϊκές πηγές από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας (και μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ.

Το τετ α τετ, σύμφωνα με το Open, έγινε στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ΓΓ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ένταξη Ελλάδας και Τουρκίας…

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η σύντομη συζήτηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ (σ.σ. ο οποίος μόλις χθες εξήλθε της καραντίνας λόγω κορωνοϊού) έγινε «σε καλό κλίμα» και συμφωνήθηκε, ενόψει και των επερχόμενων διερευνητικών επαφών, να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg), αναφέρθηκε στην σημερινή Σύνοδο ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στην 70ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδος και της Τουρκίας στη Συμμαχία. Με αυτήν την ευκαιρία, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σύντομες συνομιλίες, αφενός με τον Γ.Γ. κ. Στόλτενμπεργκ και αφετέρου, με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), ο οποίος του ενεχείρησε αναμνηστική φωτογραφία από προηγούμενη συνάντησή τους».

Την ίδια στιγμή η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται, με την Άγκυρα να στέλνει τα drones της τα οποία περνούν «κοκορέτσι» το Αιγαίο και την επιθετική ρητορική να αυξάνεται και δια στόματος Ταγίπ Ερντογάν.

Αλλά εμείς εκεί: διάλογος, διερευνητικές και ανοιχτοί δίαυλοι…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This