Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι μετά την πρόκληση στην Αλεξανδρούπολη: «Απάντηση στις ελληνικές παραβιάσεις»!

Μάλλον ταιριάζει στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό που λένε «και κερατάς και δαρμένος»…

Must Read

Δεν φτάνει που η Τουρκία παραβιάζει κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους με ότι μέσα έχει και δεν έχει, έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα κι από πάνω! Η πρωτοφανής πρόκληση νωρίτερα με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά να φθάνουν δυόμισι μίλια από την Αλεξανδρούπολη, έκανε το ελληνικό ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο Πρέσβη.

https://youtu.be/NljnMjgm6S8

Ως συνήθως βέβαια, αυτά τα «πυροτεχνήματα» της Ελλάδας η Άγκυρα τα γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ πέρασε στην αντεπίθεση με μια ανακοίνωση μνημείο θράσους, η οποία κάνει λόγο για… απάντηση της Τουρκίας στις ελληνικές παραβιάσεις!

Καλεί μάλιστα και τη χώρα μας να… σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να πάρει στα σοβαρά τη διαδικασία των ΜΟΕ!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Gökçeada στις 16 Μαΐου 2022 και στα δυτικά της Enez στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις στις 18 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τους κανόνες αμοιβαιότητας και εμπλοκής.

Η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να διαμορφώσει την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης εναντίον της χώρας μας χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με τις δικές της προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε παντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με την από 20 Μαΐου ανακοίνωσή του και καταδικάζουμε σθεναρά τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Για να μην ξανασυμβούν τέτοια επεισόδια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να προσεγγίσει σοβαρά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, που εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει να συμμετάσχει στις συναντήσεις του».

Που είναι οι σύμμαχοι, οεο;

Η Τουρκία συνεχίζει να τεντώνει το σχοινί βλέποντας ότι δεν την ακουμπά κανείς. Οι λεγόμενοι σύμμαχοι έχουν μετατραπεί είτε σε θεατές του τουρκικού παραλογισμού, είτε σε συμμετέχοντες στα τερτίπια του Ερντογάν.

Μόλις νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλεγε πως «δεν επηρεάζονται οι διμερείς σχέσεις» των ΗΠΑ με την Τουρκία εξαιτίας του βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δίνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στην Άγκυρα να «κάνει παιχνίδι» όπως, όποτε και με όποιον θέλει.

Είχε προηγηθεί η Βρετανία, η οποία ξαφνικά αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς πώλησης αμυντικών εξοπλισμών στην Άγκυρα, ενώ ανήμερα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ρωσία, έσπευσαν να υποβάλουν τα σέβη τους στον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This