Οι Τούρκοι στέλνουν και το Cesme στην «καρδιά» του Αιγαίου!

Η Ελλάδα μένει με τα χειροκροτήματα και τις επιστολές στο χέρι - «Silver alert» για τους Συμμάχους μας

Must Read

Μετά το Yunus S το οποίο έκανε ανενόχλητο της περατζάδες του στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοίνωσε μέσω του Υδρογραφικού Σταθμού της Σμύρνης, ότι το TCG Cesme (μας είχε… ξαναεπισκεφθεί τον Φεβρουάριο) από σήμερα μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα κάνει «υδρογραφική έρευνα» στην καρδιά του αρχιπελάγους!




Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, το Cesme θα… ερευνήσει δυο περιοχές, δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου–Άη Στράτη και Λέσβου, σημεία όπου το δικαίωμα έκδοσης NAVTEX ανήκει φυσικά στην Ελλάδα.

φωτογραφία: militaire.gr

Αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί σε μια ακόμη NAVTEX που εξήγγειλαν προχθές οι Τούρκοι από τον σταθμό της Αττάλειας και δεσμεύουν περιοχή πλησίον του Καστελλόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 31 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου!

Η τακτική της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας καλά κρατεί, όπως φάνηκε άλλωστε και από τις χθεσινές δηλώσεις-απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν μπλοφάρει στο ζήτημα των νησιών του Αιγαίου.

Θέση που επανέλαβαν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τελευταία προειδοποίηση»




Ταυτόχρονα, η Άγκυρα συνεχίζει ανενόχλητη τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών, με την ελληνική Κυβέρνηση να κοιτά αμέτοχη και να πανηγυρίζει για τα χειροκροτήματα που απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο και την (αυτονόητη) επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ

Όσο για το που βρίσκονται οι «Σύμμαχοι» σε όλη αυτή την πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων; Μάλλον θα χρειαστεί «Silver Alert» για να τους βρούμε…

Ή όταν τους βρίσκουμε, διαπιστώνουμε ότι στέλνουν αποβατικά πλοία (από την Αλεξανδρούπολη για να ολοκληρωθεί η ειρωνεία) στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This