Αλ. Δεσποτόπουλος: « Η Τουρκία επενδύει στη θερμή κατάσταση, για να ξεφύγει από τα κακά δημοσκοπικά αποτελέσματα»

Must Read

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην τουρκική προκλητικότητα, η Άγκυρα θέτει εκ νέου το ζήτημα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Από την πλευρά του, ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος έκανε λόγο για τις κινήσεις του Ερντογάν, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότιν δεν θα ακολουθήσει σύρραξη.

«Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν, είναι και η τουριστική περίοδος και είναι και ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση» ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο διεθνολόγος: «Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Τουρκία επενδύει συνειδητά σε μία θερμή κατάσταση με την Ελλάδα, για να μπορέσει να ξεφύγει και από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η εξωτερική πολιτική του Ενρτογάν, αλλά να ξεφύγει και από τα πολύ κακά δημοσκοπικά αποτελέσματα που έχει στη χώρα του».

«Επειδή ειδε ότι το αφήγημα με την ΑΟΖ δεν περνά, πάει στην στρατικοποίηση των νησιών»

Όπως είπε, η Τουρκία όταν υπέγραψε τη συνθήκη της Λωζάννης δεν είχε στον νου της τις θαλάσσιες ζώνες. «Δεν είναι τυχαίο που έκανε πρωτεύουσα την Άγκυρα και όχι την Κωνσταντινούπολη, είχε κατά νου τη λογική της αγροτικής γης. Τώρα που έχει ανακαλυψει την θάλασσα, διεκδικέι θαλάσσιες ζώνες από την Ελλάδα. Επειδή ειδε ότι το αφήγημα με την ΑΟΖ δεν περνά, πάει στην στρατικοποίηση των νησιών. Δεν λένε ”δεν ξέρουμε για τα νησιά, δεν σας ανήκουν”. Λένε ότι εάν συνεχίσετε έτσι, θα εισβάλουμε στα ελληνικά νηδιά, ωστόσο ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Τέλος, ο διεθνολόγος κατέληξε λέγοντας: «Στο παρελθόν ήταν απογοητευτική η στάση της Ευρώπης. Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα κάτι αλλάζει. Είμαστε σε μία φάση που η Ευρώπη ξυπνά και το κυριότερο: έχουμε αναβαθμίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο και έχει αλλάξει και η θέση μας σε σχέση με τις συμμαχίες μας. Όταν ξεκινήσαμε, δεν είχαμε αμυντικές συμφωνίες. Όλα αυτά ακύρωσαν το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This