Απειλές Ερντογάν από τη Σμύρνη: «Σταματήσετε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά!»

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβάσεις στα νησιά» - «Αεροπορική επίθεση και κατάληψη ακτής» στην τελευταία ημέρα της αποβατικής άσκησης EFES-2022

Must Read

Υπό το βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν, του Χουλουσί Ακάρ, άλλων υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης και σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, διεξάγεται στη Σμύρνη η τελική φάση της μεγαλύτερης αποβατικής άσκης της Τουρκίας, της EFES-2022.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μάλιστα στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να απειλήσει, να προειδοποιήσει και να τονίσει στην Ελλάδα, ότι «δεν αστειεύεται», όπως είπε και να «σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά»!

«Σας προτρέπω να σταματήσετε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά.  Προειδοποιώ την Ελλάδα, όπως και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει και να συνέλθει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ταγίπ Ερντογάν από το -κατά τα άλλα ειδυλλιακό- σημείο που είχε τοποθετηθεί το βήμα έμπλεξε μαζί το ρωσο-ουκρανικό, τους Έλληνες πολιτικούς και το Καστελλόριζο:

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο κρέμονται από μια κλωστή. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας αναζητούνται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μείνουν στο προσκήνιο με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτά πράγματα δεν θα χαλάσουν τίποτα. Θα δώσουν λογαριασμό για αυτό ενώπιον της ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας τη δικαιοδοσία για το νησί Meyis (σ.σ. Καστελλόριζο), το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβάσεις στα νησιά. Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά με αυτό. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός, αλλά δεν θέλει να παραβιάζουν τα δικά της δικαιώματα και νόμους. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών».

Όπως έγραψε μάλιστα με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο, δείγμα της τουρκικής προσέγγισης, η εφημερίδα-φερέφωνο του Ερντογάν, Yeni Safak, η άσκηση είναι μια «επίδειξη δύναμης στη Γαλάζια Πατρίδα»!

Όλα τα σκέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με ιδιαίτερη προβολή στην SAT, τις ειδικές δυνάμεις, έδωσαν το παρόν στο επικοινωνιακό σόου που στήθηκε και είχε ως βασικό σενάριο την προσομοίωση αεροπορικής επίθεσης και κατάληψης ακτής, με προφανή υπονοούμενο για το ποια ακτή επιθυμούν να καταλάβουν οι Τούρκοι.

Η ροή των φωτογραφιών και των βίντεο από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας είναι… καταιγιστική, σε μια προσπάθεια προπαγανδιστικής προώθησης των επιδιώξεων της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This