Κατασκοπικό drone της Τουρκίας προσγειώθηκε στα κατεχόμενα – Τι λένε στην Κύπρο (video)

Must Read

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η πτήση του πρώτου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στα κατεχόμενα και πιο συγκεκριμένα η προσγείωσή του στη βάση του Λευκονοίκου.

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, η Τουρκία χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό drones επάνω από τα κυπριακά εδάφη, ωστόσο δεν τα προσγείωνε.

Υπενθυμίζεται δε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για κατασκοπία ή και καταστροφή επίγειων στόχων, όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, Χρίστος Πέτρου.

«Η Τουρκία τα χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό», ανέφερε, «ωστόσο είναι άξιο απορίας γιατί αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το κατεχόμενο Λευκόνοικο ως βάση».

«Η δική μου η εκτίμηση», είπε, «είναι ότι θέλει να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στην πλευρά μας για να δεχτούμε τις απαιτήσεις της ή είναι ένα μέτρο αντίδρασης στην στήριξη της ΕΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο».

Το πρώτο τουρκικό drone «Bayraktar TB2», που προσγειώθηκε στο Λευκονοίκο, απογειώθηκε από το Νταλαμάν της Τουρκίας στις 5:00 τα ξημερώματα.

Προειδοποίηση στο Ισραήλ για τον αγωγό EastMed

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία είχε εκδιώξει ισραηλινό πλοίο, που πραγματοποιούσε υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η οποία επικαλείται ρεπορτάζ της ισραηλινής «Jerusalem Post», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τον ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να του… υπενθυμίσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2.000 χλμ, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα, για να φτάσει στην Ιταλία, θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως ο αγωγός χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε την εκδίωξη του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους…

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Τουρκίας μόνο στα λόγια! Τολμήστε τώρα και ανακηρύξτε ΑΟΖ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This