Μετά το drone, η Τουρκία στέλνει και F-16 στα κατεχόμενα;

Must Read

Μαχητικά F-16 ετοιμάζεται να στείλει μετά το drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) στα κατεχόμενα η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ».

Η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης, κάνοντας έτσι παιχνίδι εξουσίας σε μια περιοχή, όπου δεν έχει καμία δικαιοδοσία…

Σύμφωνα με το offcite.com.cy, το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα κατεχόμενα αναμένεται -λένε- να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων, για να εισέρχονται τα αεροσκάφη, συνεπώς και να σταθμεύουν.

Δείτε επίσης: Στο Δικαστήριο της Χάγης προσφεύγει η Κύπρος για να προστατέψει τα δικαιώματά της

Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ» ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας, που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή. Για τη χρήση, ωστόσο, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι γραμμές υψηλής τάσης δεν αποτελούν εμπόδιο.

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα. Η ανάγκη περιορίζεται επί του παρόντος σε μη οπλισμένα drones. Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε πρόσφατα πως τα drones που θα μεταφερθούν στα κατεχόμενα θα είναι οπλισμένα!

Απάντηση Κυπριακής Δημοκρατίας με Heron

Ως απάντηση στη στρατιωτική θωράκιση του ψευδοκράτους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», επιταχύνει με τη σειρά της την ίδρυση βάσης για μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη Heron, γράφει η «Γενί Σαφάκ». «Μετά την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο της αμερικανικής γερουσίας, η Κυπριακή Δημοκρατία, μη δίνοντας σημασία στις προειδοποιήσεις, πήρε από το Ισραήλ 8 οπλισμένα drones τύπου Heron, αγόρασε από τη Σερβία μέσα σε ένα χρόνο νέου τύπου βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα, επίσης πήρε από τη Γερμανία 41 τανκς τύπου Leopard 2A4 και από τη Γαλλία 2 υποβρύχια» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This