Λάδι στη φωτιά από Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν είχε θέση στο Βερολίνο»! Προχωρά σε γεωτρήσεις το «Yavuz» – Διαψεύδουν Ερντογάν οι Ιταλοί

Must Read

Προχωρούν σε γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ οι Τούρκοι, συνεχίζοντας να αγνοούν προκλητικά Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ταυτόχρονα ειρωνεύονται τις διεργασίες για τον αγωγό EastMed.

Σύμφωνα με το Κυπριακό philnews το ερευνητικό πλοίο Γιαβούζ στον ήδη αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, στόχο «Ερατοσθένης Νότιο 1» στο τεμάχιο 8. Για το εν λόγω τεμάχιο η ΕΝΙ-TOTAL ήδη από τα τέλη του 2017 έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες έρευνες και έχει εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόκειται για γεώτρηση εντός του οικοπέδου 8 και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα δεδομένα της γεώτρησης που επιχειρεί το «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά των τεχνικών σχεδιασμών της ΕΝΙ, δηλαδή η γεώτρηση θα φτάσει σε συνολικό βάθος περίπου 3.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια περιοχή με θαλάσσιο βάθος 1.930 μέτρων. Το γεωτρύπανο, δηλαδή,  θα αναζητήσει στόχο κοιτάσματος σε βάθος 1.370 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

Προκαλεί πάλι ο Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ του Νταβός ο Τούρκος υπουργός σχολίασε για την παρουσία του Γιαβούζ στο οικόπεδο τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία εδώ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να τύχουν σφετερισμού τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρισκόμαστε και στο πεδίο και στο τραπέζι» και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον αγωγό EastMed ως «ένα πολιτικό παιχνίδι, που δεν έχει καμία τύχη να γίνει πραγματικότητα».

Ερωτηθείς δε σχετικά  με την πολιτική της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο ο προκλητικός Τούρκος απάντησε: «Δεν είναι ώριμη στάση αυτή. Η γειτονική μας Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μιαν στάση υπέρ του διαμοιρασμού στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία εδώ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να τύχουν σφετερισμού τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρισκόμαστε και στο πεδίο και στο τραπέζι»

Οι Ιταλοί διαψεύδουν συνεργασία με την Άγκυρα

Πάντως το Ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση διαψεύδοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί διαπραγμάτευσης με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της ‘Αγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου….πάλι δικά μου». Κάπως έτσι εννοούν οι Τούρκοι στην συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπολώντας  την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε…

Δείτε επίσης: Η εθνική μας μοναξιά! Η Γαλλία μόνος σύμμαχός μας, την ώρα που ο Σουλτάνος «αλωνίζει» στην Ευρώπη

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This