Νέο… σόου από ψεύδη του Ερντογάν: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες και σκοτώνει με σφαίρες» – Διαψεύδει ο Πέτσας (video)

Must Read

Ο πρόεδρος του λαού που θησαυρίζει από το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών και ονείρων επιχείρησε σήμερα να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς στην Ελλάδα

Λίγα 24ωρα αφού διέσπειρε την ψευδή πληροφορία ότι η Ελλάδα έχει ανοιχτά σύνορα και άνοιξε το δρόμο στους δικούς του φυλακισμένους παράνομους μετανάστες, για να πλημμυρίσει τη δική μας χώρα, κάλεσε την Ελλάδα και την Ε.Ε. να σεβαστούν τους πρόσφυγες (που κατά τα 2/3 τουλάχιστον δεν είναι πρόσφυγες), που δήθεν βυθίζουν…

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ο Ερντογάν έδειξε, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μια φωτογραφία, που, όπως είπε, απεικονίζει Έλληνες που έφυγαν από την κατεχόμενη από τους Ναζί πατρίδα τους και αναζήτησαν καταφύγιο στη Συρία το 1942.

«Θα ήθελα να σας θυμίσω ένα δημοσίευμα εφημερίδας του 1942 για τη βοήθεια, που έλαβαν Έλληνες που κατέφυγαν στη Συρία, για να γλιτώσουν από τις ναζιστικές επιθέσεις. Ίσως ένα από τα παιδιά στα οποία μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σ’ αυτή τη φωτογραφία να είναι ένας από τους παππούδες του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων που πολιορκούν τα σύνορά της.

Συρία Ελλάδα 1942

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υποστήριξε την Ελλάδα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής (εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Κεμάλ υπήρξε δάσκαλος του Χίτλερ), στέλνοντας πλοία με τρόφιμα κι ότι εκείνη την περίοδο «πολλοί Έλληνες ήλθαν στη χώρα μας κι έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι τη λήξη του πολέμου».

Έπειτα, κατηγόρησε την Ελλάδα με ανυπόστατα και απαράδεκτα ψεύδη: «Η Ελλάδα, που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να σταματήσει τις ροές βυθίζοντας βάρκες με πρόσφυγες στη θάλασσα μέχρι σκοτώνοντας με σφαίρες, να μην ξεχνά ότι μπορεί να χρειαστούν κι αυτοί αυτό τον οίκτο. Την καλώ να δείχνει σεβασμό στους πρόσφυγες που φθάνουν στα εδάφη της».

«Καλούμε όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», είπε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: «Συνδέσαμε απευθείας την Αθήνα με την Ιντλίμπ, για να… αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι την κατάσταση στη Συρία» 

Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας τους δήθεν θανάτους

«Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά και έναν υποτιθέμενο νεκρό από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο, επίσης, «για οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία που προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, την δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση, χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός».

Μάλιστα σε tweet της η Ελληνική Κυβέρνηση παραθέτει απόσπασμα από τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπρόσωπου: «Η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, που εκτοξεύει εναντίον της Ελλάδας. Σήμερα δημιούργησαν μια άλλη τέτοια ψευδαίσθηση, με τους τραυματίες μετανάστες και έναν υποτιθέμενο νεκρό από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This