Πέμπτη 17/6/2021

Ο ΥΠΕΘΑ προσλαμβάνει 1.200 οπλίτες για την «μάχη του Έβρου»

Με 1.200 νέους Οπλίτες ενισχύονται οι μονάδες του Στρατού Ξηράς και των Ειδικών Δυνάμεων, με αφορμή την έξαρση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ανακατάταξη 600 ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) και 600 ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) για περίοδο τριών ετών, με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1996 και μετά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1993 και μετά.

Επιπλέον, για τους έφεδρους πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία έτη από την ημερομηνία της οριστικής απόλυσής τους κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ για τους οπλίτες, θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου 2020 να διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Δείτε επίσης: Γιάννης Πλακιωτάκης: «Η Τουρκία ήθελε να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο»

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, έως τις 30 Απριλίου 2020, ως εξής:
• Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων
• Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν 3 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής