Με 100 συνοριοφύλακες από 22 ευρωπαϊκές χώρες, η Frontex «έπιασε δουλειά» στον Έβρο!

Must Read

Ηχηρό μήνυμα ότι οι χώρες της Ευρώπης θα συνδράμουν την Ελλάδα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, έστειλε χθες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής (Frontex), Φαμπρίς Λεγκερί, από τον Έβρο, όπου παρευρέθηκε μαζί με τον Ελληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην έναρξη δράσης της δύναμης ταχείας επέμβασης.

Η έναρξη της επιχείρησης «Rapid Border Intervention “Evros 2020”» δόθηκε στην Ορεστιάδα, με 100 συνοριοφύλακες από 22 ευρωπαϊκές χώρες να αναλαμβάνουν δράση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, εκεί όπου, εδώ και δύο εβδομάδες, δίνουν μάχες αποτροπής ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, συνεπικουρούμενες από κλιμάκιο της Frontex.

«Είμαστε εδώ, μόλις μία εβδομάδα μετά το αίτημα των ελληνικών Αρχών στη Frontex, για την παροχή περισσότερων αξιωματικών και εξοπλισμού για την προστασία των συνόρων τους, τα οποία είναι και τα κοινά μας εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, προσθέτοντας:
«Η παρουσία 100 στελεχών απ’ όλη την Ευρώπη υπογραμμίζει ότι η προστασία του ευρωπαϊκού χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, αποτελεί κοινή ευθύνη όλων των κρατών-μελών και του Frontex».

Η ενίσχυση των ελληνικών αστυνομικών και Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο είναι σημαντική, καθώς οι ρίψεις μολότοφ, καπνογόνων, ακόμη και δακρυγόνων από τους μετανάστες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, είναι συνεχείς. Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί, είναι τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια ομάδα μεταναστών από την τουρκική πλευρά προχώρησε σε νέα ρίψη χημικών και μολότοφ προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης: Ο ΥΠΕΘΑ προσλαμβάνει 1.200 οπλίτες για την «μάχη του Έβρου»

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο, η ελληνική πλευρά τοποθέτησε φορητές τουρμπίνες που εκτοξεύουν δυνατό αέρα, διώχνοντας τα χημικά! Ωστόσο, η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις προκλήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, με σκοπό να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εθεάθησαν Τούρκοι κομάντος απέναντι από τις Φέρες Έβρου να κάνουν το σήμα της εθνικιστικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων», ενώ, ένας από αυτούς σημάδευε τους Έλληνες αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This