ΑΡΧΙΚΗΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΜΥΝΑΣούδα: «Στόχευε» το USS Gerald Ford με την κάμερα - Θρίλερ κατασκοπείας με Γεωργιανό

Σούδα: «Στόχευε» το USS Gerald Ford με την κάμερα – Θρίλερ κατασκοπείας με Γεωργιανό

Σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας ερευνούν οι ελληνικές αρχές μετά την προσαγωγή Γεωργιανού, αζέρικης καταγωγής, ο οποίος φέρεται να επιχειρούσε να καταγράψει σε βίντεο και φωτογραφίες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis, το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο ύποπτος έκανε επαναλαμβανόμενες «βόλτες» με αυτοκίνητο περιμετρικά της Σούδας, επιχειρώντας να τραβήξει οπτικό υλικό από το αεροπλανοφόρο που βρισκόταν αγκυροβολημένο στον κόλπο. Οι κινήσεις του είχαν ήδη τεθεί υπό παρακολούθηση από μυστικούς πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Το χρονικό των κινήσεων

Ο Γεωργιανός έφτασε στην Ελλάδα στις 3 Φεβρουαρίου και από την Αθήνα μετέβη στα Χανιά, όπου εγκαταστάθηκε σε ξενοδοχείο κοντά στη βάση της Σούδας. Διέμεινε εκεί από τις 10 έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις 16 Φεβρουαρίου αποπειράθηκε να κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο όπου είχε διαμείνει το περασμένο καλοκαίρι Αζέρος που είχε συλληφθεί επίσης για κατασκοπεία. Το συγκεκριμένο κατάλυμα θεωρείται ότι διαθέτει από τις καλύτερες οπτικές γωνίες προς τον κόλπο της Σούδας. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει δωμάτιο.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος φέρεται να μετέβη εκ νέου στην Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές τον προσήγαγαν λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση από το αεροδρόμιο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, με προορισμό εκτός Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφιακά ευρήματα και έρευνα για διασυνδέσεις

Στην κατοχή του βρέθηκαν κινητό τηλέφωνο και τάμπλετ, τα οποία περιέχουν φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό. Οι συσκευές έχουν σταλεί για ψηφιακή ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και ο αποδέκτης του υλικού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΥΠ, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γεωργιανός να είχε επαφές με το Ιράν, στοιχείο που προσδίδει διεθνή διάσταση στην υπόθεση και αυξάνει τον βαθμό συναγερμού γύρω από τη δραστηριότητά του στην περιοχή της Σούδας.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αρχές εξετάζουν εάν η υπόθεση συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο συλλογής πληροφοριών γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αμερικανικά πολεμικά πλοία που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης