Κυριακή 13/6/2021

Πολιτισμικός Μαρξισμός

Ο μηδενισμός ως ιδεολογία συνιστά τον πυρήνα της σημερινής κοινωνικής πολιτικής και διαμορφώσεως της κοινωνικής ιδεολογίας, όπου οι οικονομικές ελίτ, αντί να σέβονται και να αφουγκράζονται εν τοις πράγμασι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, επιβάλλουν μονολιθικώς και στανικώς τα ιδιωτικά τους πρότυπα.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Εννοώ ότι η πραγμάτωση της Δημοκρατίας προϋποθέτει υγιείς προσωπικότητες και πεπαιδευμένους ανθρώπους, ειδάλλως (η δημοκρατία) συνιστά μόνον ένα στερεότυπο εκφραστικό κλισέ, όπου υπό τον μανδύα της επίκλησής της υποκρύπτεται επιμελώς το στυγνό δικτατορικό πρόσωπο μιας συγκεκριμένης μειοψηφίας, η οποία, δυνάμει της νομής της εξουσίας την οποία κατέχει, επιβάλλει παντί τρόπω τη γνώμη της προς την κοινωνία.

Η φαιά προπαγάνδα του συστήματος των οικονομικών ελίτ διοικεί αδυσώπητα προς πάσα κατεύθυνση, χειραγωγεί τις μάζες κατά το δοκούν, ασκώντας έμμεσα και χειρουργικά μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου, δεν αντιπαρατάσσεται με επιχειρήματα, αλλά με εκφραστικά ανεδαφικά κλισέ, εύπεπτα προς αναπαραγωγή, εν είδει εφήμερου συνθήματος προς τη μάζα.

Δηλαδή, φασίστας, συντηρητικός, ομοφοβικός, μισαλλόδοξος, ξενοφοβικός, η επιβολή σιγής προς τη διαφορετική άποψη και η καθεστωτική δίωξη της διαφορετικής εκφοράς του λόγου συνιστούν την προεξάρχουσα έκφανση του ολοκληρωτισμού. Πρόκειται διά μία νεοπαγή αστυνόμευση της σκέψης, διά επιμελώς μεθοδευμένων υποβολιμαίων αρρήτων μηνυμάτων, τα οποία εγχαράσσονται εις το υποσυνείδητό μας.Εάν ασκήσω δριμεία κριτική προς την αφίσα ενός πατέρα ενδεδυμένου γυναίκα με ένα κορίτσι στην αγκαλιά του, επισύρω τη μήνιν της μειοψηφίας των οικονομικά ισχυρών, με συγκεκριμένη αντίληψη, ωσαύτως, υπό την ίδια αντίληψη, η αξία της ζωής ενός έγχρωμου ανδρός είναι πιο σημαντική από ενός λευκού ή εάν ο φυσικός αυτουργός μιας θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι αστυνομικός, «συντηρητικός στις απόψεις» άνδρας, η κοινωνία τον αντιμετωπίζει διαφορετικά.

Η ανθρωπολογική Νέα Τάξη πραγμάτων εγκαθιδρύει ένα κατασκευασμένο και διά της βίας, με αθέμιτα υποσυνείδητα μέσα, στερεότυπο τρόπο βίου, μιας μειοψηφίας η οποία απλώς έχει οικονομική ισχύ και ασεβώς, δίκην προοδευτισμού, εργαλειοποιεί τις ιδικές της διαθέσεις και ορέξεις, επιβάλλοντας στη μάζα να τις αποδεχτεί επί ποινή δίωξης, κοινωνικού αποκλεισμού, λοιδορίας και κατασυκοφάντησης, προβάλλοντας ανεπαίσχυντα ένα ορισμένο κοινωνικό πρότυπο. Ο ολοκληρωτισμός της ορθότητας των ελίτ στραγγαλίζει την ελευθερία της σκέψης, τον πλουραλισμό, αναπαράγοντας εις την κοινωνία ψευδώνυμα πρότυπα καθ’ υπαγόρευση των τάσεων των ιθυνόντων νόων, εις βάρος της δημιουργικής σκέψεως των πολλών. Ο φασισμός της επιβεβλημένης ομοιογένειας, δήθεν χάριν της ισοπεδωτικής διαφορετικότητας, όζει σε ανελεύθερα καθεστώτα, όπως αυτά των εν Ελλάδι θιασωτών, του πάλαι ποτέ σιδηρούν παραπετάσματος της ουτοπίας του μαρξισμού.

Ίσως η επιβολή της δήθεν ανοχής εις το πλαίσιο της καθ’ οιονδήποτε τρόπο ποδηγετήσεως των μαζών να συνιστά μια μορφή επίδειξης στυγνής εξουσίας προς τους αδυνάμους, απόρροια εσωτερικής πλήρωσης ή νομιμοποίησης της εσωτερικής αδυναμίας των ισχυρών, πασπαλισμένη με τη χρυσόσκονη του προοδευτισμού, ίσως τα όρια μεταξύ πολιτικής επιστήμης και ψυχιατρικής θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν διακριτώς αλληλοπεριχωρούμενα.

*Δικηγόρος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ