Για τον Στέφανο Χίο

Must Read

Τον πυροβόλησαν στ’ αλήθεια. Δεν ήταν η ιδέα του, δεν προσποιήθηκε. Οι σφαίρες ήταν γνήσιες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tο στιγμιότυπο από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς που ζούμε στη χρεοκοπημένη μπανανία της κλεπτοκρατίας: το θέαμα με τις σκιές στο πλατωνικό σπήλαιο*, όπου οι δεσμώτες, αλυσοδεμένοι, νομίζουν πως όσα τους δείχνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω από την πλάτη τους είναι αληθινά. «Υποστηρίζει ότι τον πυροβόλησαν» ο Χίος. Έτσι έγραφε το σουπεράκι, η λεζάντα δηλαδή στην είδηση που μεταδιδόταν το πρωί. Κρατήστε την αυτή την εικόνα, είναι διδακτική – ένα μάθημα που μας κόστισε μια ολόκληρη πατρίδα.

Στην Κολομβία των Βαλκανίων, όπου δολοφονούνται κάθε τόσο «αντιδραστικοί» δημοσιογράφοι και εκδότες (Μομφερράτος, Αθανασιάδης, Μπακογιάννης, Γκιόλιας), χωράει και μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χίου. Η είδηση της απόπειρας δολοφονίας, ωστόσο, δεν χωράει στις πρώτες θέσεις. Οι πιστολιές που έφαγε ο Χίος προβλήθηκαν τόσο γρήγορα, βιαστικά, υποβιβασμένες, λες και έγινε δεκάλεπτη διακοπή ρεύματος σε στάνη στη Δρακότρυπα Εβρου και παραλίγο να κόψει το τυρί της γίδας.

Είναι προφανές ότι το καθεστώς κρίνει ότι δεν είναι όλες οι πιστολιές ίδιες. Ούτε όλα τα θύματα είναι ίδια. Αν το θύμα είναι «δικό μας», θα πάρει και χώρο στις σελίδες και χρόνο στα δελτία και θα πέσει το δάκρυ κορόμηλο και οι ανακοινώσεις θα είναι πύρινες – σαν τις καυτερές σος που επιλέγονται να συνοδεύουν τα γκουρμεδιάρικα πιάτα της ελίτ-αλήτ, που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Περαστικά στον Στέφανο Χίο και ταχεία εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας του, εύχομαι.

*Η «Αλληγορία του σπηλαίου» είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας γραμματείας. Αποτελεί τμήμα του έργου «Πολιτεία» (εκτείνεται από το 514a μέχρι το 517a) και περιγράφει τη ζωή και τις εμπειρίες ανθρώπων που ζουν αλυσοδεμένοι σε μια σπηλιά, όπου οι Επικυρίαρχοι τους δείχνουν φοβερές εικόνες με μια τεχνική που θυμίζει θέατρο σκιών. Κάποιος κατορθώνει να βγει από το σπήλαιο, αντικρίζει το φως της αληθείας και επιστρέφει στους πρώην φίλους του, τους φυλακισμένους. Σε αυτόν τον κόσμο των σκιών όποιος έχει δει το φως του Αγαθού δεν έχει θέση̇ κι αν αποπειραθεί να λύσει τα δεσμά των δεσμωτών, αυτοί οι ίδιοι θα τον σκοτώσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Μουρατίδης για «Maestro»: «Βρε Παπακαλιάτη, βρε αγόρι μου έλεος κάπου! Κλέβεις ιδέες…»

Πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει ο δεύτερος κύκλος της πετυχημένης σειράς «Maestro». Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Νίκος Μουρατίδης...

More Articles Like This