26/9/2022

Πανηγυρίζουν τα «φαντάσματα» των δοσίλογων

Δημοσίευση:

Οι λοιμωξιολόγοι απαγορεύουν τα πάρτι και τα πανηγύρια με τον φόβο της ευρύτερης διασποράς του Covid-19, που στην πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται ως «συνάχι» ή «κρυολόγημα» ή κάποιο «τσούξιμο» στα μάτια ή χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα.

  • Από τον
    Γιώργο Τράγκα

Ουδείς επιδημιολόγος, πνευμονολόγος ή λοιμωξιολόγος έχει την απαραίτητη «ενόραση» να δει τα πάρτι και τα πανηγύρια που κάνουν τα «φαντάσματα» όλων των δοσίλογων της Κατοχής, τόσο στο Μαξίμου όσο και στους κυβερνητικούς διαδρόμους.

Μόνο οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ghostbusters» θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν τον «Τσολάκογλου», τον «Ράλλη» και τον «Λογοθετόπουλο» που «χορεύουν» πάνω στη στέγη του Μαξίμου, όλο το πρωί και το βράδυ στριφογυρνάνε μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, χαμογελώντας ικανοποιημένα για την υπακοή και τον σεβασμό προς τον γερμανικό παράγοντα, όπως και για τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, που παρουσιάζονται ως μεγάλες εθνικές επιτυχίες του απαράμιλλου διδύμου Μητσοτάκη – Δένδια.

Τόσο η ελληνοϊταλική συμφωνία όσο και η λίαν πρόσφατη ελληνοαιγυπτιακή έδωσαν την ευκαιρία στον ελεγχόμενο Τύπο να παρουσιάσει τον (υ)ιό Μητσοτάκη ως μεγάλο σκακιστή, εφάμιλλο του Αμερικανού Μπόμπι Φίσερ ή του Σοβιετικού Μπόρις Σπάσκι. Όποιος διάβαζε προσεκτικά, εδώ και καιρό, τις αναλύσεις και τις πληροφορίες του Μανώλη Κοττάκη στην «Εστία» και της Κύρας Αδάμ στο περιοδικό «Crash» μπορεί να αντιληφθεί πού πηγαίνει το πράγμα. Για την ακρίβεια, τι έχει αποφασίσει το Βερολίνο και πώς χειραγωγεί το «πιόνι» του στην Αθήνα, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλη αυτή η αδυσώπητη σύγκρουση στο Αιγαίο, όλος αυτός ο πολεμικός «πυρετός», η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και γενικά κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού, από τη Θράκη έως την Κύπρο, είναι η απαραίτητη προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης και κυρίως των τοπικών πληθυσμών για την επικείμενη αλλαγή συνόρων. Τη νέα Λωζάννη.

Οι επιθετικές δηλώσεις είναι καθημερινές. Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε μία διπλωματική «μαγιονέζα» από την οποία βαθμιαία αφαιρούνται το Δίκαιο της Θάλασσας, η υπάρχουσα Συνθήκη της Λωζάννης, η «μοναδική» διαφορά γύρω από την υφαλοκρηπίδα και προστίθενται η διανομή των θαλάσσιων περιοχών και το ποσοστό «επήρειας», δηλαδή κυριαρχίας, που έχει η Ελλάδα στα μέχρι σήμερα νησιά της. Όλο αυτό το «cooking» γίνεται από τους Γερμανούς που έχουν διαχρονικά μεγάλο πελάτη την Άγκυρα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Η τριμερής συνάντηση που έγινε προ ημερών στο Βερολίνο μεταξύ των Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας (Γιαν Χέκερ, Ελένη Σουρανή, Ιμπραχήμ Καλίν) δρομολόγησε όλες τις μετέπειτα φάσεις που οδηγούν σε συμφωνία αλλαγής συνόρων. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου ήταν γνωστή σε όλα τα μέρη. Όπως και η αντίδραση της Άγκυρας που παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία κάνει ακριβώς ό,τι του λένε οι Γερμανοί. Γνώριζε ότι ο Ερντογάν θα ανακηρύξει ΑΟΖ με τη Λιβύη του Σάρατζ. Παρέμεινε ακίνητος, χωρίς να πάει το θέμα -όπως έπρεπε- ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στον ΟΗΕ. Αφησε τον Ερντογάν να εμπεδώσει στον διεθνή περίγυρο τη νομιμότητα της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Ούτε καν κλήθηκε από τη Μέρκελ να μετάσχει στη διάσκεψη για την κατάσταση στη Λιβύη. Ο Σάρατζ γλίτωσε. Κατέχει πλέον τη μισή χώρα και παρέδωσε στους Τούρκους τις κυριότερες αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις.

Όπως έκανε και ο Αλβανός Εντι Ράμα, δίνοντας απέναντι από τα νησιά του Ιονίου δύο ναυτικές βάσεις στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όλα αυτά έγιναν υπό την πλήρη εποπτεία των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής (Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) και φυσικά των Γερμανών που αυτήν την περίοδο προεδρεύουν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ξαφνική ανακήρυξη της ΑΟΖ Ελλάδος – Αιγύπτου είναι το τελικό βήμα προτού πάνε τα εμπλεκόμενα μέρη σε διμερή διάλογο υπό διεθνή εποπτεία ή στη Χάγη με συνυποσχετικό που θα περιέχει όλες τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Ενδεχομένως ο Μητσοτάκης, φοβούμενος ότι θα κατηγορηθεί για προδοσία, θέλει να καθυστερήσει τα πράγματα και να βυζαντινολογήσει. Οι Γερμανοί όμως δεν τον αφήνουν, γιατί θέλουν να κρατήσουν τον «μεγάλο πελάτη» όρθιο. Επομένως, σπρώχνουν να πάνε τα εμπλεκόμενα μέρη σ’ έναν διάλογο από τον οποίο θα σηκωθούμε ακρωτηριασμένοι. Παραδίδοντας κυριαρχικά δικαιώματά μας και αποδεχόμενοι μειωμένη «επήρεια» στα νησιά μας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η φθορά είναι μεγαλύτερη από το άλμα!

«Χορεύουν» όλα τα φαντάσματα των δοσίλογων στους κυβερνητικούς διαδρόμους. Όλοι οι παππούδες μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης. Όλοι οι «κολλητοί» της Βέρμαχτ, της Γκεστάπο και των SS στην περίοδο της Κατοχής. Τότε έλεγαν όλοι αυτοί οι προδότες ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί παραμένει εκτός του θεάτρου του πολέμου». Φυσικά, υπό την Κατοχή του Γερμανικού Αετού. Τώρα θα ακούσουμε ότι «μία νέα συμφωνία, μια νέα Λωζάννη στο Αιγαίο, θα κρατήσει τον ελληνικό λαό ασφαλή από τα δεινά και την περιπέτεια ενός πολέμου».

Η προετοιμασία για τις εθνικές υποχωρήσεις και τη νέα μειοδοσία έχει αρχίσει πριν από αρκετό καιρό, στα πάνελ των «θολών» φιλοκυβερνητικών καναλιών. Λίγο πολύ, όλη η Sagrada Familia ή οι φίλοι της, οι «Ροζάκηδες» και άλλοι, έχουν μιλήσει για την ανάγκη μιας συμφωνίας με τον Ερντογάν, έστω και με κάποιες εθνικές υποχωρήσεις. Π.χ. η αδελφή του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη, έχει δηλώσει ότι «στη Χάγη μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο, αλλά θα κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα της Ρόδου ή της Λέρου»! Επίσης, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος έχει πει ότι «το Καστελόριζο κείται μακράν και είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές». Ακόμη, ο πρωτοσύμβουλος Σημίτη και Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ροζάκης, δεν χάνει ευκαιρία που να μην επαναλάβει με έμφαση ότι «το Καστελόριζο είναι ειδική περίπτωση νησιού».

Τα «φαντάσματα» των γερμανόφιλων δοσίλογων έχουν στήσει πανηγύρι στο Μαξίμου και όλοι οι συνεργάτες των χιτλερικών δυνάμεων Κατοχής περπατάνε τις νύχτες στους κυβερνητικούς διαδρόμους. Είναι τα μόνα «φαντάσματα» που δεν βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι. Αυτοί που κάποια στιγμή θα κατηγορηθούν για τα δεινά της οικονομίας και για την εθνική ταπείνωση.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μια ματιά για την Ελλάδα από την Τουρκία

Ήδη ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση φωνάζουν ότι «όλα τα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού οφείλονται σε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων». Όλα τα ανελεύθερα μέτρα προτείνονται από επιδημιολόγους.

Ο αναβαθμισμένος από τους Γερμανούς Θεόδωρος Σκυλακάκης (ο παππούς του, αρχηγός των γερμανόφιλων επί Μεταξά) και ο Αδωνις Γεωργιάδης προωθούν όλους τους ιερείς του Μνημονίου, όπως ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε θέσεις «κλειδιά». Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει ανθρώπους εμπιστοσύνης και ικανούς για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Οι καραμανλικοί μένουν σιωπηλοί μέχρι στιγμής. Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στο antinews που εκφράζει τις θέσεις του να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Μαξίμου, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη για προδοσία και κοροϊδία του ελληνικού λαού.

Ο Σαμαράς καταγγέλλει ότι η συμφωνία Δένδια – Σούκρι θα οδηγήσει στις «Πρέσπες του Αιγαίου». Το άρθρο του antinews (δηλαδή ο Σαμαράς) επισημαίνει ότι «το Καστελόριζο απουσιάζει εκκωφαντικά από τους χάρτες που διέρρευσαν, ενώ Ρόδος και Κρήτη έχουν κουτσουρευτεί»!

Υπάρχει μία ευρύτατη υπόγεια συζήτηση κατά μήκος και πλάτος της Ν.Δ. για το πώς θα αναχαιτιστεί ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός να φτάσει σε νέα Λωζάννη και εθνική ταπείνωση.

Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να μην αντιλαμβάνονται τα πανηγύρια των «φαντασμάτων» των δοσίλογων της Κατοχής, αλλά σίγουρα τα αντιλαμβάνονται οι υγιείς οπαδοί του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα αποβληθούν του οργανισμού του ως ξένα σώματα. Το θέμα είναι πώς γλιτώνουμε τώρα από τον επικείμενο ακρωτηριασμό και τη φασιστική ατμόσφαιρα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ματιά για την Ελλάδα από την Τουρκία

Στην Τουρκία υπάρχουν πρόσωπα, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες που δεν έχουν φορέσει τα παραμορφωτικά...

Η φθορά είναι μεγαλύτερη από το άλμα!

Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε ραδιοφωνικές εκπομπές λαϊκών διασκεδαστών επειδή οι Αμερικανοί σύμβουλοι επικοινωνίας του...

Έρχεται τυφώνας… Τζόρτζια!

Το παραμύθι το ξέρουμε καλά πλέον: Οποιος έχει επιφυλάξεις για τον ρόλο των Γερμανών...

Ούτε σβάστικα ούτε σφυροδρέπανο ούτε μαντίλα

Οι ισλαμικές περίπολοι ή περίπολοι της Σαρία από αυτόκλητους τιμωρούς, που ακούγαμε ως παράδοξο φαινόμενο σε ισλαμοποιημένες γειτονιές πόλεων της Αγγλίας και άλλων δυτικών χωρών, έχουν σκάσει μύτη και στο κέντρο της Αθήνας

Συγγνώμη, λάθος

Αφού η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου έφτασε στον εισαγγελέα,...

Οι εθνικές επιλογές στο ουκρανικό ζήτημα

Οπόλεμος δεν πάει καλά για τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Αλλά, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο,...

Πώς πρέπει να απαντήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Τη φορά αυτή ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερέβη τα εσκαμμένα. Ξεπερνώντας κάθε όριο, τη...

Ο μεγάλος θιασάρχης

Η ημεδαπή πολιτική σκηνή μετετράπη σε δραματική σχολή, πολύ δραματική… Τυγχάνει δε και κωμική...

Κυβερνητικός Θίασος

«Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή» έγραψε ο Σαίξπηρ, πολύ προτού το αποδείξει περίτρανα...

Πληρώστε τον Γκρίνμπεργκ για την Ελλάδα

Στις 17 Αυγούστου 2022 και ενώ βρισκόμουν κάπου στο Αιγαίο, χωρίς να έχω ακριβή...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Οποια μορφή ενέργειας και να επιλεγεί, η δαπάνη θα είναι υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Καταπέλτης ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της...

Το μυστικό όπλο του Άδωνι για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι...

Συμβαίνει τώρα: Σύζυγος γνωστού δημάρχου στο νοσοκομείο – προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός!

Η σύζυγος του «γαλάζιου» δημάρχου που έχει απασχολήσει αρνητικά...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ