Rafale, Scalp για να τους κάνουμε σκραπ

Must Read

Ζητήσαμε πολιτική στήριξη. Την έδωσαν. Ζητήσαμε αεροπλάνα, έστειλαν. Ζητήσαμε πλοία, έστειλαν.

  • Από τον Φάηλο Μ. Κρανιδιώτη

Ζητήσαμε σκληρές δεσμευτικές δηλώσεις και έμπρακτης στήριξης στο πεδίο, τις έκαναν. Το καμάρι του Γαλλικού Στόλου, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Κάρολος Ντε Γκωλ», φορτωμένο Rafale, Scalp, Exocet και άλλα οπλικά συστήματα, επικεφαλής ολόκληρης ομάδας μάχης γαλλικών πολεμικών έρχονται, χωρίς δηλωμένο σκοπό στα μέρη μας. Δεν έχουν άσκηση, ούτε έρχονται να μαζέψουν γυαλιστερές και μύδια.

Αυτή είναι έμπρακτη συμπαράσταση και η Γαλλία είναι επεμβατική δύναμη, στέλνει τα αεροπλάνα, τα πλοία και τη θρυλική Λεγεώνα των Ξενών, από τις πιο σκληρές και φονικές Μονάδες Στρατού του Κόσμου και αντιμετωπίζει τις απειλές στα ίσα.

Δεν έρχονται γιατί έχουμε ωραία μάτια. Έρχονται γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα. Γιατί ο ημίτρελος Μεμέτης ενεργεί σαν να θέλει να τους πετάξει έξω από τη Μεσόγειο, γιατί προσέβαλε το κύρος μιας πυρηνικής δύναμης μέσα στη σφαίρα των συμφερόντων της, αφού η Γαλλία είναι και μεσογειακή χώρα. Αυτά πιστεύω δεν γίνονται τυχαία και χωρίς συνεννοήσεις και συμφωνίες για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση εμείς, η Κύπρος και Γαλλία, άπασες μέλη της Ε.Ε. δεχθούμε ένοπλη επίθεση από την τρίτη χώρα, την Τουρκία.

Γράφεται πως ήδη έγινε γενναία έκπτωση στις φρεγάτες Belhara, από 3,5 δισ. στα 2 δισ., μας παραχωρούν άμεσα 8 Rafale και μας προσφέρουν άλλα 10, για να φτιάξουμε μια ολόκληρη Μοίρα. Είναι τα αεροπλάνα που έκαναν οικόπεδο με μπάζα τη βάση των Τούρκων στην Αλ Ουαντίγια της Λιβύης, έκαναν παλιοσίδερα τα 3 από τα 8 αντιαεροπορικά συστήματα Χωκ των Τούρκων και έστειλαν μερικούς Μεμέτηδες αξιωματικούς να φάνε αντζέμ πιλάφι στον Κάτω Κόσμο. Και το σημαντικότερο, η αντιαεροπορική άμυνα των Τούρκων, πριν γίνει σκραπ από τους Scalp, δεν πήρε είδηση τι και από πού τους ήρθε.

Τα γαλλικά όπλα είναι ευπρόσδεκτα και απαραίτητα για τέσσερις λόγους: α) είναι υψηλής τεχνολογίας, β) είναι αποτελεσματικά και δοκιμασμένα στη μάχη, ρωτήστε τους Άγγλους για το «Σέφιλντ» κ.λπ. και τους Τούρκους για τη λιβυκή βάση τους, που έγινε ματωμένη λακκούβα με παλιοσίδερα, γ) διαφοροποιούν τις πηγές προμηθειών μας, δ) «δένουν» τη συμμαχία μας με τη Γαλλία.

Έχουν αρχίσει ήδη οι γκρίνιες, σκάσανε μύτη ήδη αυτοί που θέλουν να κοιτάξουν τον γάιδαρο στα δόντια. Δεν μας τον χαρίζουν αλλά τον χρειαζόμαστε. Οι Γάλλοι είναι εδώ και πρέπει να μείνουν, να δέσουμε αυτή τη συμμαχία με κάθε τρόπο.

Οι Γερμανοί φραστικά μια μας ενισχύουν, μια μας πιέζουν να κάνουμε παραχωρήσεις στους Τούρκους, ενώ τους πουλάνε υποβρύχια που θα ανατρέψουν την ισορροπία στο Αιγαίο.
Οι Αμερικανοί φέρονται μεσοβέζικα. Τελευταίο ειρωνικό επεισόδιο: Οι Τούρκοι μπούκαραν στην Κύπρο παρανόμως με αμερικανικά όπλα και συνεχίζουν να την κατέχουν, αφού βίασαν, σκότωσαν, λεηλάτησαν, πάλι και με αμερικανικά όπλα. Τι κάνουν, λοιπόν, οι ΗΠΑ; Επί χρόνια είχαν εμπάργκο όπλων κατά του… θύματος, της Κύπρου! Τώρα, λοιπόν, αίρουν μερικώς το εμπάργκο, αλλά μόνον για αυστηρά αμυντικά υλικά, όχι για όπλα. Δηλαδή η ημικατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αγοράσει αμερικανικά κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.λπ., αλλά οι Γιάνκηδες δεν θα της πουλήσουν ούτε σφεντόνα ούτε πιστόλι. Να τα χαίρονται.

Οι Γάλλοι ποτέ δεν αρνήθηκαν την πώληση όπλων στην Κύπρο. Έχουν δώσει και το πλέον αήττητο ναυτικό όπλο: επάκτιες συστοιχίες Exocet. Κατανοώ την καψούρα μερικών με τα αμερικανικά όπλα. Από ατζέντηδες εταιριών, μέχρι καλόπιστοι θαυμαστές των αμερικανικών αεροπλάνων, πλοίων, τυφεκίων κ.λπ. Κι εμένα μου αρέσει η κουλτούρα κατασκευής των Harley Davidson, καψούρα παιδική, δύο έχω. Αγαπώ τις παλιές Cadillac και τους θηριώδεις οκτακύλινδρους κινητήρες του Ντιτρόιτ. Ανήκομεν εις την Δύσιν. Και η Γαλλία Δύση είναι. Και τώρα τα συμφέροντά μας ξαναταυτίζονται ιστορικά. Ναι λοιπόν, και Belhara και Rafale και ό,τι άλλο. Να παζαρέψουμε αλλά γρήγορα. Οι Τούρκοι δεν είχαν ποτέ γαλλικά αεροπλάνα και πλοία και πάντα, π.χ. τα Mirage, μας έδιναν πλεονεκτήματα.

Η μεμψιμοιρία, καλόπιστη ή ύπουλη, ατζέντηδων βλάπτει. Τώρα καιγόμαστε. Να πάρουμε άμεσα ό,τι θα μας κάνει ικανότερους και μετά να φροντίσουμε για συμπαραγωγή, μεταφορά τεχνολογίας. Δεν θα μας πουν όχι.

Η ελευθερία διασφαλίζεται με ισχύ και αυτή η συμμαχία και αυτά τα όπλα, που δεν έχει ο κοινός εχθρός μας, είναι πολλαπλασιαστές ισχύος.

Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε, τόσο με τη Γαλλία όσο και με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Δεσμευτικές συμφωνίες και μεταφορά της πρεσβείας μας στην Ιερουσαλήμ. Να υπογράψουμε συνθήκες για τουλάχιστον 30 χρόνια. Να δώσουμε και διευκολύνσεις, ακόμη και βάση. Να σταθμεύουν εδώ γαλλικά μαχητικά, να ναυλουχούν πλοία τους δίπλα δίπλα με τα δικά μας, να έρχονται ισραηλινά μαχητικά και όλοι μαζί να είμαστε διαρκώς στην Κύπρο, να ασκούμαστε. Και επειδή στην Πατσαβούρα των Συντακτώνε αρχίσανε τα «να κάνουμε τα Rafale αλέτρια» κ.λπ., προτείνω να πάρουμε και μερικά αλέτρια γαλλικά για να οργώσουμε τη γη στον Εβρο, στα νησιά και στην Κύπρο για να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τους Τούρκους. Έτσι θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Δεν θα περάσουν!

Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση Βελόπουλου σε Φλωρίδη: Μπάζο του Σημίτη!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, χαρακτηρίζοντας «για τα μπάζα» όσους μιλάνε για το...

More Articles Like This