Κάποιοι στην Αθήνα δεν βάζουν μυαλό

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Kαθημερινά, με θλίψη διαπιστώνει κανείς ότι η γνωστή ομάδα πολιτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων συνεχίζει να εξαπατά την ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις και σχέδια της Τουρκίας για την Κύπρο και την Ελλάδα.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Είναι αυτοί που επηρέασαν την ελληνική κυβέρνηση και, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν έκλεινε τα σύνορα μπροστά στη μείζονα απειλή που συνιστά το Μεταναστευτικό, καθώς είναι γνωστό στο ελληνικό κράτος από το 2015 ότι έχει ενσωματωθεί στα σχέδια επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τελικά, η κυβέρνηση, που δεν έκλεινε τα σύνορα όσο απειλούνταν η πατρίδα, τα έκλεισε όταν απειλήθηκαν η ίδια και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, μετά την επιχείρηση κατάλυσης και κατάληψης των ελληνικών συνόρων και στη συνέχεια εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών, με βάση σχέδιο του τουρκικού κράτους. Έκτοτε, σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα φυλάσσονται και οι ροές είναι περιορισμένες συγκριτικά με το ξέφραγο αμπέλι που ήταν η Ελλάδα έως την Καθαρά Δευτέρα του 2020.

Είναι αυτοί που έπεισαν την κυβέρνηση μόλις πριν από έναν χρόνο να υποβάλει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων έναν προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα μειωμένο σε σχέση με το 2019, ειδικά σε θέματα εξοπλισμών. Δηλαδή, ενώ η Αγκυρα συνέχιζε τη φρενίτιδα των εξοπλισμών, παραβίαζε βάναυσα την κυπριακή ΑΟΖ, υπέγραφε το μνημόνιο με τη Λιβύη, που αποτελεί μείζονα απειλή για την Ελλάδα, ενώ είχε εξαγγείλει μήνες πριν το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και προετοίμαζε τις NAVTEX για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Αν. Μεσόγειο, ενώ, λοιπόν, συνέβαιναν όλα αυτά και άλλα που δεν είναι δημοσίως γνωστά εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όλοι αυτοί που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό και οδήγησαν την κυβέρνηση στη μείωση του προϋπολογισμού και των δαπανών για την εθνική μας άμυνα.

Και όταν βγήκε το «Oruc Reis» στην ανατολική Μεσόγειο, μαζί με το σύνολο του τουρκικού στόλου, και εκτός από τα κυριαρχικά δικαιώματά μας κινδύνεψε και η ίδια η κυβέρνηση, τότε, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί η εκτίμηση απειλής και οι προβλεπόμενες μελέτες και υπηρεσιακές διαδικασίες, αποφασίστηκαν η αγορά των Rafale και η προμήθεια φρεγατών, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την προμήθεια άλλων συστημάτων για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας.

Δηλαδή, ενώ η απειλή ήταν εκεί και μας έλεγε, «έρχομαι», όλοι αυτοί οι «εθνικοί απατεώνες», αντί να ενημερώσουν τις κατά νόμο αρμόδιες Αρχές και την ελληνική κοινή γνώμη για τα επερχόμενα, διοργάνωναν εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», και μάλιστα με την παρουσία του Τούρκου πρέσβη, για την «ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο» -μια στημένη εκδήλωση με τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τίτλο «Μας συμφέρει η Χάγη;» και με δοτούς ομιλητές- και δεν φρόντισαν να διοργανώσουν έστω μια εκδήλωση για τα σχέδια της Τουρκίας σε Κύπρο – ανατολική Μεσόγειο – Αιγαίο – Θράκη – Μεταναστευτικό, στην οποία θα αναδεικνυόταν το μέγεθος της τουρκικής απειλής.

Και όταν δεν το κάνεις στη χώρα σου αυτό, όταν δεν αναδεικνύεις το μέγεθος της τουρκικής απειλής, μετά δεν μπορείς να πας στην Ευρώπη και να την επικαλείσαι, ζητώντας κυρώσεις. Έχεις ήδη αυτοϋπονομευτεί από τη γνωστή και μη εξαιρετέα ομάδα, που είναι ίδια με όλες τις κυβερνήσεις. κάτι σαν την «ιερή αγελάδα». Δεν την αγγίζει κανείς, δεν την καθίζει κανείς στο σκαμνί για τον καταστροφικό ρόλο της στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Αυτή η ομάδα καθοδήγησε την κυβέρνηση στο να μην προετοιμάσει κατάλληλα, προβάλλοντας με αξιοπιστία τις ελληνικές θέσεις για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και την ανάγκη επιβολής κυρώσεων, την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αλλά και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η ομάδα λοιδορεί την, προδομένη διπλά από την Αθήνα, Κύπρο, με αθλιότατα ψεύδη, ότι δήθεν οι πολιτικές της Λευκωσίας στα ενεργειακά και το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου στο «Σχέδιο Ανάν» φταίνε για την τουρκική επιθετικότητα! Για να πεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις απολέσει κάθε αίσθηση δικαίου, ηθικής και εντιμότητας, όταν ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η τουρκική επιθετικότητα αποτελεί προϊόν στρατηγικού σχεδιασμού δεκαετιών! Ακόμα και αν δεν μπορούσαν να το συνάγουν ως εκτίμηση, μας το λένε καθημερινά δεκάδες Τούρκοι αναλυτές, φερέφωνα του τουρκικού κράτους: «Ο,τι κάνουμε στο Κουρδικό, στο Ιράκ, στη Συρία, τη Λιβύη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Θράκη είναι αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού τουλάχιστον τριάντα ετών!»

Δεν θέλω να υπεισέλθω στο τι έγινε στην ανατολική Μεσόγειο με το «Oruc Reis», απλώς θα υπογραμμίσω ότι στο παρελθόν δύο φορές φθάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία επειδή και μόνο ανακοίνωσε ότι θα βγάλει για έρευνες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου το «Χόρα» και το «Σισμίκ». Τότε οι κυβερνήσεις αντέδρασαν και τα ερευνητικά σκάφη δεν βγήκαν για έρευνες. Φυσικά, ακολούθησε το Πρωτόκολλο της Βέρνης και το Νταβός, αλλά τα ερευνητικά σκάφη δεν βγήκαν. Τώρα το «Oruc Reis» όχι μόνο βγήκε, αλλά επί έναν μήνα έκανε «βόλτες» ανενόχλητο στην ανατολική Μεσόγειο, διανύοντας 3.500 χιλιόμετρα. Λέω «βόλτες», γιατί η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι ότι έρευνες δεν έγιναν.

Για να δούμε, τέλος, το βεληνεκές των εκτιμήσεων αυτής της ομάδας, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς από την επιβολή κυρώσεων, η Τουρκία προελαύνει στην αλυσοδεμένη Αμμόχωστο με τον «Αττίλα-3» και δεσμεύει με δύο NAVTEX την «καρδιά» του Αιγαίου και τεράστια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για ασκήσεις την ημέρα της εθνικής επετείου μας, τις 28 Οκτωβρίου, τότε που η Ελλάδα είπε το «ΟΧΙ» και οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να μην περάσουν οι Ιταλοί, να μην παραβιάσουν τα σύνορά μας, τα οποία αφήσαμε έκθετα στους αλλοδαπούς οι οποίοι χρησιμοποιούνται σαν ταξιαρχίες αόπλων από την Τουρκία.

Να είστε δε σίγουροι ότι αυτή η ομάδα, που καταδυναστεύει την Ελλάδα δεκαετίες τώρα, όπως λοιδορεί διά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821, είναι έτοιμη να κατηγορήσει και τον Μεταξά γιατί είπε το «ΟΧΙ» και τους Ελληνες γιατί πολέμησαν στην Πίνδο και στα βουνά της Ηπείρου.

Συμπέρασμα: Οποιος πρωθυπουργός αποφασίσει να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην πατρίδα και θα γραφτεί στην Ιστορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This