Υπουργείο Μεταφορών: Σπέρνει κορωνοϊό!

Must Read

Στη φωτογραφία, που ελήφθη εχθές, βλέπουμε την αποβάθρα του ΗΣΑΠ στον Άγιο Ελευθέριο τίγκα στον κόσμο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Χθεσινή προσωπική μαρτυρία: Η ώρα ήταν περίπου 13.30. Ο συρμός του ΗΣΑΠ, βρόμικος μέσα κι έξω σαν ιδρωμένος αγριόχοιρος στο Τέξας, που γλίτωσε παρά τρίχα από τρελό κυνηγητό επιδέξιων θηρευτών, οπλισμένων με πολυβόλα, αναχωρεί από τον σταθμό Αττική. Μέσα στο γεμάτο βαγόνι, μαζί με την τσίκνα, το… άρωμα σβουνιάς και την ιδρωτίλα, μια νέα μυρωδιά γίνεται αισθητή. Ηταν κάτι σαν καμένο καλώδιο και χημικό που ξέφυγε από αντιδραστήριο εργαστηρίου. Η μυρωδιά γίνεται εντονότερη και αρχικά λίγοι επιβάτες δείχνουν να δυσφορούν.

Ο συρμός προσεγγίζει τον σταθμό Άγιος Ελευθέριος και η οσμή του καμένου καλωδίου και του χημικού γίνεται αντιληπτή ακόμα και σε εκείνους που κοιτάζουν μαγεμένοι τα φορητά τους τηλέφωνα. Η δυσφορία γίνεται εντονότερη από το αδιάκοπο ανοιγόκλειμα των θυρών. Σπάσιμο νεύρων! Είναι προφανές ότι κάτι έχει πάει αρκετά στραβά. Και λόγω της μυρωδιάς και λόγω της καθυστέρησης στην αναχώρηση άπαντες, σχεδόν, βγαίνουν από τα βαγόνια.

Ένας από τους υπαλλήλους λέει: «Παραλίγο να πάρει φωτιά το δεύτερο βαγόνι. Θα αργήσουμε λίγο». Πάλι καλά που δεν καήκαμε σαν τα ποντίκια, δηλαδή. Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δέχεται αναρίθμητα «συχαρίκια» από τους σιχτιρισμένους, κουρασμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν αλλιώς επιβάτες. Κρίμα που δεν ήταν εκεί να τα ακούσει. Στην αποβάθρα γίνεται το «πατείς με, πατώς σε». Μερικοί έβηχαν. Μάλλον δεν το έκαναν επίτηδες. Άλλοι έβριζαν. Αρκετοί σχολίαζαν την κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών και πόσο πολύ πρέπει να έχουν συμβάλει αυτά τα χάλια στη διασπορά του κορονοϊού. Η ταλαιπωρία έληξε έπειτα από παρέλευση περίπου ημιώρου – μια μαγεία σκέτη, δηλαδή. Όνειρο!

Ούτως έχουσιν τα πράγματα, υπερτυχεροί ψηφοφόροι! Η υπουργάρα των Μεταφορών μια φορά μπήκε στο μετρό και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δεξιά και ζερβά τον έδειχναν φρικαρισμένο. Φαντάσου πώς θα ήταν και πώς θα ένιωθε αν λουζόταν ο ίδιος, σε καθημερινή βάση, διαδρομές με κινούμενες και μισοχαλασμένες χωματερές, όπως έχουν καταντήσει τα βαγόνια του ΗΣΑΠ.

Η κυβέρνηση, τελικά, είναι η χρυσή, η αδαμάντινος χορηγός της πανδημίας του κορονοϊού. Να τη χαιρόμαστε και να μας χαίρεται κι αυτή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμιος συναγερμός μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Αρνείται ότι δέχθηκε πυραυλική επίθεση το Ιράν

ABC, CNN και CBS επιμένουν ότι το Ιράν δέχτηκε τρία τουλάχιστον πυραυλικά πλήγματα. «Δεν έχει γίνει επίθεση με πυραύλους ως τώρα» λέει η Τεχεράνη

More Articles Like This