Παράξενες ασυλίες…

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ομοβροντία νέων περιοριστικών μέτρων με αφορμή την έξαρση της πανδημίας φοβούμαι ότι τείνει να δημιουργήσει στη χώρα κατοίκους «δύο ταχυτήτων»:

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Ταλαίπωρους νομοταγείς πολίτες που συμμορφώνονται, έστω και μουρμουρίζοντας, με τις ντιρεκτίβες της Πολιτείας και, από την άλλη, απείθαρχους παραβατικούς που συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αυτοί οι τελευταίοι είναι κατά τραγική ειρωνεία και οι κυριότεροι «αναμεταδότες» της νόσου των ημερών μας. Γιατί ακριβώς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και δεν σέβονται όχι μόνο τους διπλανούς, αλλά και τους ίδιους τους νόμους που (καλώς ή κακώς – δεν είναι σκοπός του άρθρου να το κρίνει) επιβάλλονται από το κράτος.

Μυστηριωδώς όμως και το κράτος, σε αυτές τις ομάδες των «απείθαρχων», εξαντλεί όλη την ανοχή του, κάνοντας τα στραβά ματιά για την επιβολή των μέτρων που για όλους τους υπόλοιπους εφαρμόζονται με σχολαστική αυστηρότητα. Και οι απείθαρχοι, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, δεν είναι οι πάσης φύσεως «αρνητές». Είναι οι συνήθεις ύποπτοι στην κοινωνική προσαρμογή και την τήρηση των νόμων. Υποσύνολα περιθωριακών πληθυσμιακών στρωμάτων, όπως οι Ρομά και πρωτίστως οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες και οι εγχώριοι συμπαραστάτες, «αλληλέγγυοι» και «αντιεξουσιαστές». Αυτοί λοιπόν κάνουν του κεφαλιού τους. Με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρές εστίες επιπολασμού του κορωνοϊού. Φαίνεται και από το ποσοστό των μεταναστών που νοσηλεύονται. Αλλά η φιλελεύθερη κυβέρνηση που ομνύει, υποτίθεται, στην ευνομία και την ευταξία κάνει κι αυτή τα στραβά μάτια. Εξαντλεί το γράμμα του νόμου στους ευσυνείδητους πολίτες και αφήνει τους παρασιτικούς στον χαβά τους.

Προ ημερών συγκεντρώθηκαν, χωρίς καμία προφύλαξη, στο Σύνταγμα Ιρακινοί να διαμαρτυρηθούν γιατί το κράτος… καθυστερεί να τους δώσει χαρτιά παραμονής. Μαζί τους και οι «αλληλέγγυοι». Την περασμένη Τετάρτη, λίγο κάτω από την Ομόνοια, συντοπίτες τους και άλλοι τριτοκοσμικοί ισλαμιστές διαδήλωσαν εναντίον της Γαλλίας και του προέδρου Μακρόν. Εφτασαν να κάψουν ανενόχλητοι γαλλικές σημαίες. Και δεν βρέθηκε κανείς να τους ζητήσει τον λόγο. Το ίδιο και όταν μεγάλες ομάδες «αγανακτισμένων» Ρομά διέκοψαν με τη βία την κυκλοφορία μεγάλων οδικών αρτηριών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός νεαρού που πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στο οποίο είχε μπει για να κλέψει.

Υπάρχει ένα είδος παράξενης ανοχής και ασυλίας σε συστηματικούς παραβάτες των νόμων, που ταυτόχρονα καταπατούν επιδεικτικά και τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση αυτή αποφεύγει απλώς να τους αντιμετωπίσει, με το σύνδρομο φοβίας που επιδεικνύει σε μια άλλη σειρά θεμάτων, ξέρω όμως ότι το φαινόμενο αρχίζει και ενοχλεί σφόδρα τους υπολοίπους που επιπλέον πληρώνουν και φόρους σε αντίθεση, σίγουρα, με τους απρόσκλητους μετανάστες. Προσέξτε: Δεν είναι δυνατόν να διώκονται φορολογούμενοι Ελληνες πολίτες επειδή θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς προγόνους τους, και κάποιοι ισλαμοκανίβαλοι, που σιτίζονται από το υστέρημα των Ελλήνων, να καίνε σημαίες ανενόχλητοι. Σύντομα θα κάψουν και τη δική μας. Και τότε θα έρθει η ώρα που θα σηκωθούν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This