«Kiriakosdown» και εμπιστοσύνη μηδέν

Must Read

Από τούτη εδώ τη γωνιά αποδίδαμε τα εύσημα, δίχως «ναι μεν, αλλά», στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Τότε που η χώρα μας είχε γίνει, δικαίως, παράδειγμα στην Ευρώπη και οι κολακευτικές αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα δύσκολα ήταν καθημερινές στα διεθνή ΜΜΕ.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί εκείνες τις ημέρες ότι αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο. Δηλαδή ότι η σοβαρότητα θα έδινε τη θέση της στην επιπολαιότητα («εφησυχασμός» είναι πολύ light δικαιολογία) και θα φτάναμε σήμερα -έξι μήνες μετά την «απελευθέρωση» του Μαΐου- σε ένα δεύτερο lockdown. Το οποίο είναι πολύ χειρότερο του πρώτου και -το κυριότερο- δίχως ίχνος εμπιστοσύνης στους εμπνευστές του.

Το «Kiriakosdown» του Νοεμβρίου είναι «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που τα έκαναν ΟΛΑ λάθος πιστεύοντας ότι τα «παράσημα» Μαρτίου-Απριλίου θα ήταν κρεμασμένα… εφ’ όρου ζωής στο στήθος τους.

Το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» από τα σύνορα το καλοκαίρι, ο απίστευτος συνωστισμός πέραν του… 100% στα πλοία των εφοπλιστών την υψηλή περίοδο των διακοπών, η παντελής αδιαφορία με το Νο1 εστία «μεταφοράς» του ιού, τα ΜΜΜ, με τους χιλιάδες στοιβαγμένους καθημερινά πολίτες, όλα όσα επί μήνες επισήμαναν οι κανονικοί δημοσιογράφοι αλλά και ο κόσμος στα social media, έφεραν δυστυχώς το δεύτερο lockdown. Το οποίο, όπως οι ίδιοι οι κυβερνητικοί με διαρροές τους φροντίζουν να μας πλασάρουν, δεν θα είναι το τελευταίο… Κι αυτό γιατί τούτη την ώρα τους έχει πνίξει ο πανικός βλέποντας τις ΜΕΘ να γεμίζουν επικίνδυνα, αφού δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για να οχυρώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ημέρες που ο ιός ήταν «ελέγξιμος».

Σε μόνιμη βάση οι γκέλες τους διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες βούλιαξε το υποτιθέμενο σύστημα τηλεκπαίδευσης της Κεραμέως στα σχολεία. Αλλά, θα μου πείτε, η υπουργός Παιδείας δεν… πέτυχε το μέγεθος της μάσκας σε μικρά παιδιά, θα γλίτωνε το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση;

Η οικονομία τσακίζεται μέρα με τη μέρα, το κυριότερο όμως είναι ότι χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. Και παλεύουν ταυτόχρονα με τον κορονοϊό και την προσπάθεια επιβίωσης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη… διαφημίζει ότι θα τους «σώσει» με 800 ευρώ, τα οποία όμως θα δώσει σε μερικές εβδομάδες. Μέχρι τότε προφανώς πιστεύουν ότι θα βρέχει φαγητό από τον ουρανό.

Όμως τι να περιμένεις όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε δημόσια πως «γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους»! Φοβερή ανακάλυψη. Και από τι δηλαδή θα μπορούσαν να είναι εξαρτημένοι οι χιλιοπληγωμένοι Ελληνες; Μήπως έχουν κανένα εκατομμύριο στην τράπεζα ο καθένας; Ή μήπως δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις… offshore τους;

Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης… δυσκολεύεται να το καταλάβει, όμως ακόμη συμβαίνει σε τούτη τη χώρα το «απίθανο»: οι άνθρωποι περιμένουν να ζήσουν από τη δουλειά τους. Οταν, λοιπόν, αυτή η δουλειά χάνεται ή της βάζουν λουκέτο, τότε οι «εξαρτημένοι» δεν έχουν μισθό αλλά ένα ξεροκόμματο όπως ο επαίτης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα που βρισκόμαστε στην αφετηρία του δεύτερου lockdown δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στους χειρισμούς μιας κυβέρνησης, η οποία τη μία μέρα ανακοίνωνε το «άλφα» μέτρο, την επομένη το καταργούσε με ένα άλλο και την τρίτη τα έβαζε όλα στην άκρη για να πάει σε lockdown. Και ταυτόχρονα οι δηλώσεις του ενός υπουργού έπαιζαν «μπουνιές» με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού κατόπιν εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων!

Όλα αυτά μεγιστοποιούν το ψυχοπλάκωμα των ανθρώπων. Τα Χριστούγεννα φαντάζουν πολύ μακρινά, οι υποσχέσεις για άνοιγμα της αγοράς ακούγονται ανέκδοτο για τις άδειες τσέπες των πολιτών και ο φόβος ότι μέχρι να τελειώσει ο χειμώνας θα μπαινοβγαίνουμε με τα lockdowns του κ. Μητσοτάκη το πιο πιθανό.

Κάποια στιγμή, σύντομα ελπίζουμε, το εμβόλιο για τον Covid θα έρθει. Δυστυχώς «εμβόλιο» για την πολιτική καταστροφή που βιώνει εδώ και 10 χρόνια η χώρα μας δεν φαίνεται πως θα βρεθεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This