Τετάρτη 16/6/2021

Ένα «χαστούκι» στην κυβέρνηση

ΓΥΝΑΙΚΕΣ με όλα τα γράμματα της λέξης κεφαλαία. Αρχόντισσες. Θα μπορούσαν να μείνουν στην ασφάλεια των νοσοκομείων τους στην Κρήτη, σε μία ελεγχόμενη ως προς τον Covid κατάσταση.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Θα μπορούσαν να πηγαίνουν στη βάρδια τους και εν συνεχεία στη θαλπωρή του σπιτιού τους. Δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, στην οικογένειά τους.

Κι όμως. Αυτές οι μαχήτριες ταξίδεψαν στην πρώτη γραμμή, στη Θεσσαλονίκη. Δεν έμειναν στα μετόπισθεν, αλλά πήγαν εκεί όπου οι συνάδελφοί τους οι νοσηλευτές μαζί με τους γιατρούς πολεμάνε όλη μέρα και όλη νύχτα με τον «αόρατο εχθρό». Με τον ιό που έχει γεμίσει τις ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα και ευθύνεται ήδη για τον χαμό πολλών συνανθρώπων μας.

Στα νοσοκομεία όπου δεν υπάρχει ρεπό, εκεί όπου ο γιατρός και ο νοσηλευτής ξεχνάνε να φάνε, δεν έχουν χρόνο ούτε για τσιγάρο, δεν θυμούνται πώς είναι η πραγματική ζωή. Γιατί βρίσκονται διαρκώς πάνω από ένα κρεβάτι ασθενούς, γιατί παλεύουν να βγάλουν όρθιο κάποιον που είναι διασωληνωμένος, ώστε να βρεθεί ελεύθερη κλίνη για κάποιον άλλο ο οποίος χρειάζεται οπωσδήποτε αυτή τη βοήθεια.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι εκείνοι που κρατάνε σήμερα την παραπαίουσα Ελλάδα. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες της χώρας. Αυτοί είναι οι στρατηγοί και οι φαντάροι μας στη μεγάλη μάχη. Και εκεί έσπευσαν να πάνε οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη!

Όλα τούτα αποτελούν ένα (ακόμα) τεράστιο «χαστούκι» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει χάσει τον μπούσουλα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και εξαιτίας της βρίσκεται η χώρα σε παρατεταμένο κώμα.

Αυτές τις μέρες πρέπει – οφείλουμε να θυμόμαστε ότι μιλάμε για την κυβέρνηση η οποία στην προεκλογική της καμπάνια ως αντιπολίτευση απαξίωνε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για «μεταφορά» των Ελλήνων στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό, άλλωστε, ήταν το σχέδιό της προ κορονοϊού.

Η πανδημία ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα και ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία -κυβέρνηση πια του Μητσοτάκη- να ασπαστεί πόσο χρήσιμο είναι το ΕΣΥ και πόσο σπουδαίοι οι άνθρωποι που το υπηρετούν. Βεβαίως, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το στηρίξει.

Ούτε τις πρέπουσες προσλήψεις για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ούτε δημιουργία-αύξηση των ΜΕΘ (ακόμη ηχεί στα αυτιά η ατάκα Πέτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα «πεταμένα λεφτά» για τις ΜΕΘ) ούτε επίταξη κλινών ιδιωτικών νοσοκομείων.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. έβγαιναν δημόσια πριν από τις εκλογές υποστηρίζοντας χαιρέκακα ότι δεν θα τους πάρει τη δόξα η τρόικα για τις απολύσεις των γιατρών!

Είναι κομματάκι δύσκολο για τους κυβερνώντες αυτής της λογικής να αντιληφθούν ότι μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να είναι εκείνοι που παρακολουθούν τους δείκτες των κρουσμάτων και κάνουν ανάλογα τις εισηγήσεις, όμως ο πραγματικός πόλεμος δίνεται μέσα στα νοσοκομεία. Εκεί όπου καθημερινά συρρέουν για βοήθεια οι Ελληνες. Εκεί όπου καθημερινά παλεύουν γιατροί και νοσηλευτές για να κρατήσουν υγιή τον κόσμο.

Εκεί όπου πήγαν οι μαχήτριες από την Κρήτη. Εκεί όπου θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπάρχει περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να πολεμάει τούτες τις κρίσιμες μέρες τον ιό. Αλλά τι και πόσα να καταλάβουν κάποιοι από τον καναπέ τους στην Αθήνα;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ