Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ο υπουργός της αλήθειας!

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός, στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται μέσα σε κλειστούς χώρους»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Παραφράζοντας τη λαϊκή θυμοσοφία θα ισχυριστούμε ότι «από μικρό και υπουργό μαθαίνεις την αλήθεια». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έγινε γνωστός ως υπουργός του Σημίτη, επί Μητσοτάκη εχρίσθη υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πέρα από τα -ορατά μόνο στους πολιτικούς προϊσταμένους του- προσόντα του στον χειρισμό υποθέσεων της εκτελεστικής εξουσίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατορθώνει κάτι εντυπωσιακό: να προκαλεί θυμηδία με το μελοδραματικό ύφος και τις επιτηδευμένες «από καρδιάς» δηλώσεις και εκμυστηρεύσεις του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης παράγει πολύτιμο πλεόνασμα ακούσιου χιούμορ για τους ρέκτες του είδους και τους συλλέκτες εξουσιαστικών λεκτικών πυρότουβλων.

Επιπλέον, η Ελλάς οφείλει να πιστώσει στον ρομαντικό υπουργό την εμμονή του στην αλήθεια – μια εμμονή, η οποία σε άλλες χώρες θα είχε οδηγήσει και τον ίδιο αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους του στις αρμόδιες Αρχές για τα περαιτέρω, αλλά ευτυχώς για τον υπουργό της καρδιάς μας εδώ είναι βεριτάμπλ μπανανία.

Θυμάστε που είπε ότι ψήφισε χωρίς να το έχει διαβάσει το Μνημόνιο που μας έφερε κατακέφαλα ο Γιωργάκης, ο ΓΑΠ, ο Τζέφρυ; Αλήθεια έλεγε! Μία που του το ‘δωσαν το κείμενο του Μνημονίου και δύο που το ψήφισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και τώρα τις μας αποκάλυψε (σε εκπομπή στον Real FM στις 27 Νοεμβρίου) ο αναμφίβολα ειλικρινής υπουργός, θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο για το ακίνδυνον της παρουσίας χιλιάδων αστυνομικών στους δρόμους τη 17η Νοεμβρίου; Το ακόλουθο: «Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός, στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται μέσα σε κλειστούς χώρους». Οπότε, αφού δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός έξω και μπορούν χιλιάδες αστυνομικοί να συνωστίζονται ακινδύνως στους δρόμους, γιατί, κύριε Μητσοτάκη, έχεις μασκοφορέσει όλη την Ελλάδα και υποχρεώνεις τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάζει να κόβονται πρόστιμα σ’ εκείνους που κυκλοφορούν αμάσκωτοι;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ακύρωσε μόνος του και σχετικά εύκολα την κυβερνητική προπαγάνδα και παραμένει στη θέση του έτοιμος για νέες αποκαλύψεις και εκ των έσω υπονόμευση της αξιοπιστίας της επίσημης «γραμμής».

Ζήτω, μπράβο στον γνήσιο, παμπόνηρο αντάρτη και επαναστάτη ποπολάρο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Βασίλης Βέργης
Βασίλης Βέργης
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ