Τρομερά επικίνδυνοι οι αρνητές εμβολίου

Must Read

Mέχρι πρότινος είχαμε τους αρνητές του ιού.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Πολλοί εξ αυτών όμως, όταν τους χτύπησε την πόρτα, τρομοκρατήθηκαν και διαμήνυσαν σε όλους, μέσω των social media και όχι μόνο, πως ο κορωνοϊός είναι μια κατάσταση με την οποία ΔΕΝ παίζεις. Προσέχεις για να έχεις…

Μέχρι πρότινος είχαμε την κυβέρνηση της αλαζονείας, η οποία κόμπαζε ότι έχει κάνει την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη, στον κόσμο, μη σας πω σε ολόκληρο το διαπλανητικό σύστημα. Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία τρέχει και δεν φτάνει. Γιατί και τον… Μπολτ να μιμηθεί πλέον στο σπριντ, δεν φτάνει για να καλύψει τις απανωτές γκάφες της, οι οποίες δυστυχώς έσκασαν ξανά σαν νάρκες στα πόδια του κόσμου.

Κανονικά media, όπως η «δημοκρατία», τους βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα. Ο «Μωυσής» είχε πάρει στα χέρια του από τον περασμένο Μάρτιο την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων. Τότε που πράγματι η Ελλάδα είχε κάνει καλή διαχείριση της πανδημίας – και αν η κυβέρνηση είχε λειτουργήσει με προνοητικότητα, θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε σε απείρως καλύτερη κατάσταση.

Να μη θρηνούμε 100 νεκρούς την ημέρα, να μην έχουν πλημμυρίσει οι ΜΕΘ, να μη βλέπουμε τα Χριστούγεννα να έρχονται και να αναφωνούμε με μελαγχολία «next year»… Το έχουμε ξαναπεί, όμως: Συζητάμε -αποδεδειγμένα- για μια κυβέρνηση η οποία περισσότερο μιλά παρά πράττει. Κι όταν δεν μιλά εκείνη, το κάνουν με μεγάλη… χαρά αγαπημένα του κ. Πέτσα media!

Από τα «μέχρι πρότινος», πλέον περνάμε στα σημερινά. Τώρα αρχίζει και ευδοκιμεί το είδος «αρνητές του εμβολίου»! Οι ισχυρισμοί ξεκινούν από το λογικό, το προφανές, δηλαδή ότι πρόκειται για μια επιστημονική πρωτοβουλία ανάγκης, η οποία δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο δοκιμής, και φτάνουν έως το απόλυτα ακραίο «Εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ να υποβληθώ στον εμβολιασμό».

Το τελευταίο είναι σαν να ακούς τη μια μέρα τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων «Κάναμε λάθος που ανοίξαμε τα σύνορα στον τουρισμό» και την επομένη να παρακολουθείς τον ίδιο άνθρωπο να αρνείται τον εαυτό του!

Από το «Δεν υπάρχει ιός, μας δουλεύουν, μια απλή γρίπη είναι» περάσαμε τώρα στο «Δεν εμβολιάζομαι, αυτοί θέλουν να μας βάλουν τσιπάκια στο κορμί για να μας ελέγχουν». Τη στιγμή που βρισκόμαστε στο peak του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είναι τρομερά επικίνδυνο να υπάρχουν αρνητές του εμβολίου. Είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία «έχασε την μπάλα» από το καλοκαίρι και μετά, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

Όπου «εδώ», είναι μονόδρομος χωρίς παρακλάδια – εμβόλιο και… τέλος. Δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά τούτος ο διάολος. Ακόμη και με 94% αποτελεσματικότητα στις δοκιμές, μέχρι να έρθει σύντομα και το 100%, είναι προφανές πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την ανθρωπότητα. Και όσο γρηγορότερα χτίσουμε όλοι στον οργανισμό μας τον τοίχο αντιμετώπισης του ιού τόσο συντομότερα θα έρθει η λατρεμένη επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ας μείνουν στο συρτάρι της γραφικότητας. Και οι ανθρώπινοι φόβοι πρέπει να νικηθούν με την πιο λογική σκέψη: Επικίνδυνος είναι ο ιός, όχι το εμβόλιο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This