Δευτέρα 21/6/2021

Η ελευθερία που μας στέρησαν ΙΙ

Στα χαρτιά, η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι, καθώς λένε, φιλελεύθερης ιδεολογίας. Στην ουσία απαγορεύει στους πολίτες της να έχουν εισόδημα.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πάντα συμβαίνει αυτό όταν το σύστημα εξουσίας θέλει να αλλάξει την πληθυσμιακή σύνθεση μιας χώρας. Στην αρχή υπερφορολογούν την εθνοτική ομάδα που έχουν βάλει στο μάτι κι έπειτα τη θέτουν εκτός αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εφάπαξ ειδικός φόρος κεφαλαίου (αποκλήθηκε Βαρλίκ Βεργκισί) που επιβλήθηκε στην Τουρκία το 1942 και στόχευε στην εξόντωση κυρίως της ελληνικής, αλλά και της αρμενικής και της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Τώρα, η κυβέρνηση, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, βυθίζει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας, στα χρέη και υπόσχεται ρύθμισή τους, ενώ χαμογελάει αυτάρεσκα όταν πετάει από το «ελικόπτερο» φιλοδωρηματάκια για τους υπαλλήλους και τους επιχειρηματίες που εξοντώνει οικονομικά, απαγορεύοντάς τους να λειτουργήσουν.  Τα σούπερ μάρκετ, όπου στο καθένα συρρέουν καθημερινά συνοικίες ολόκληρες, μπορούν να λειτουργούν – το μέγεθος της τσέπης των επιχειρηματιών και των πολυεθνικών που τα κατέχουν είναι μέγα… πολιτικό επιχείρημα. Τα μαγαζάκια, όμως, που περιμένουν 10-20 πελάτες την ημέρα μπας και βγουν τα έξοδα και μείνει κάποιο κέρδος, απαγορεύεται να λειτουργήσουν.

Για κάποια απ’ όλα υπάρχει επιλογή που τους επιτρέπει να επιτύχουν κλάσμα του τζίρου τους, όταν ο πελάτης θα αποφασίσει να προπληρώσει κι έπειτα να κάνει τον μεταφορέα του προϊόντος (το περιβόητο click away). Η κυβέρνηση δεν αρκείται στην αφαίρεση των ελευθεριών των πολιτών αλλά φαίνεται να ηδονίζεται με τον εξευτελισμό τους. Γι’ αυτό κάθε τόσο επιθετικά παπαγαλάκια με μικρόφωνα στα χέρια, στημένα μπροστά σε κάμερες, επιτίθενται σαν ύαινες για να «κατασπαράξουν» λεκτικά δυο τρεις γέροντες που κάθονται σ’ ένα παγκάκι ή σε παρέα νεαρών που βαρέθηκαν την κλεισούρα και βγήκαν σε μια πλατεία να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες. Ο λαός πρέπει να ξεμείνει από χρήματα, από αυτοπεποίθηση, από παρέες και αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να του απομείνει τίποτε άλλο παρά εξάρτηση από μια κυβέρνηση που τον εξαθλιώνει και του μοιράζει χαρτζιλίκια κάνοντας τη… φιλάνθρωπη.

Επιστημονικός ανθελληνισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ