Γιατί ζητά «τα κλειδιά» ο Άδωνις

Εχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε να ειρωνεύεται υπουργός πολίτες που καταστρέφονται

Must Read

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η παλιά παροιμία δεν είναι πολιτικά ορθή (εις ουδέναν ειλικρινή άνθρωπο καίγεται καρφί για την πολιτική ορθότητα) και γι’ αυτό είναι σωστή. «Η πολιτική ορθότητα είναι τυραννία με τρόπους», όπως είχε αποφανθεί ο Τσάρλτον Ιστον, και μια τυραννία σπανίως λέει την αλήθεια. Αυτή, λοιπόν, η παροιμία με τον χωριάτη και το κρεβάτι έχει απόλυτη, καθολική εφαρμογή στην περίπτωση της καταπάτησης των ελευθεριών των πολιτών με την επίκληση του κορωνοϊού.

Οι πολίτες επέτρεψαν στην κυβέρνηση να επιβάλει «προσωρινά» μέτρα, που αμφισβητούν ευθέως και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος (απαγόρευση κυκλοφορίας, αποστολή sms για να… ξεμυτίσει κάποιος από το σπίτι του, απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων στους χώρους λατρείας, απαγόρευση λειτουργίας επιχειρήσεων επ’ αόριστον, μεροληπτικοί νόμοι που αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους Ελληνες κ.ά.).

Η κυβέρνηση παρατείνει το καθεστώς της υποδούλωσης των πολιτών και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους έχοντας στο πλευρό της το κατεστημένο. Τα μέτρα είναι «προσωρινά» όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ελεγχόμενα και καλοταϊσμένα ΜΜΕ, οι κροίσοι των επιχειρήσεων (αλλά και της πολιτικής), η ενσωματωμένη στο σύστημα διανόηση και διάφοροι «ειδικοί» της συμφοράς με τις… χλομές επιστημονικές περγαμηνές και τα καλοδουλεμένα κονέ όχι μόνο συναινούν με την τυραννία που επιβλήθηκε, αλλά υπερθεματίζουν στον αυταρχισμό!

Ειρωνεύονται τους πολίτες ότι θα τους υποχρεώσουν να κυκλοφορούν με βάση τον… λήγοντα του αριθμού του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους, προτείνουν να δημιουργηθούν πολίτες δύο κατηγοριών (με τους μη εμβολιασμένους να έχουν λιγότερα δικαιώματα), λένε «να το ξεχάσετε», χαμογελώντας σαδιστικά όταν τους αναφέρουν την πιθανότητα επανάκτησης του ενός ή του άλλου δικαιώματος, και προτείνουν εφαρμογή μέτρων τύπου Κίνας για την αντιμετώπιση του ιού – και δεν βρίσκουν ούτε έναν δημοσιογράφο απέναντί τους να τους βάλει στη θέση τους και να υποστηρίξει το δικαίωμα των Ελλήνων στην αυτοδιάθεσή τους. Από κοντά και τα κόμματα, που κάνουν την πάπια στο μείζον, το οποίο είναι οι ελευθερίες μας.

Οσα δικαιώματα και ελευθερίες μάς αφαίρεσε η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σκοπό να τα δώσει πίσω. Πρέπει να τα επανακτήσουμε εμείς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και ο τραυματισμός του

Ο Κώστας Σλούκας είχε ήδη ενοχλήσεις στη γάμπα από το τέταρτο ματς της σειράς των αγώνων με την Μακάμπι...

More Articles Like This