13/8/2022

Ο Νότης ο βαρβάτος

Δημοσίευση:

Για να εκλεγεί η Ν.Δ. καβάλησε το κύμα της αγανάκτησης του κόσμου, που ήθελε να απαλλαγεί από την τσαλακωμένη, σαν να κοιμόντουσαν με τα ρούχα, κομπανία των Πρεσπών, του «λιάζονται», των φιλομπαχαλάκηδων του «και σκονάκι έβαλα και βύσμα έβαλα» Αλέξη.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν μόνο κλειστά κέντρα κράτησης, έβαζε και μερικούς να κάνουν δηλώσεις πως τάχα «εξετάζεται και η κράτηση σε απομονωμένα νησιά», βλ. Μακρόνησο και Γυάρο, και έδινε υποσχέσεις να τελειώσει η πολιτική διευκόλυνσης του ισλαμικού εποικισμού με τους μουσαφιραίους που στέλνει οργανωμένα ο Ερντογάν. Στο ψευτομακεδονικό ρίχνανε από δύο τάλαρα παρόλες, πως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, ευκολάκι, αφού ο Τσίπρας είχε καβατζώσει άλλους να την περάσει, ούτε κουβέντα για δημοψήφισμα, ρωτήσανε τους κλέφτες και δεν ρωτήσανε τους νοικοκυραίους, τους ιδιοκτήτες του ονόματος.

Αρχισαν στην Πειραιώς, ίσως φταίει ο δρόμος, και ένα απίθανης έμπνευσης παπατζιλίκι, που θα το ζήλευαν ο Λεωνίδας ο Μολυβάτος, ο Μπάμπης ο Σουγιάς και η Σούλα η Χοντρή, εμβληματική μορφή του παιγνίου που παίζεται σε ανάποδη χαρτόκουτα πολύ πιο ψηλά στην Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, με τσιλιαδόρους ακροβολισμένους, στη φέρμα για τους «μαύρους». Το πάλαι μαύρους έλεγαν στην αργκό τους αστυνομικούς της Αστυνομίας Πόλεων, ένεκα της μαύρης χειμερινής στολής που έφεραν. Θυμάστε και τη Σπυράκη, όταν πήγε στον Ζάεφ να φάνε για πρωινό στρούντελ και φλαμανδική στραπατσάδα από κότες αλανιάρες των Αρδεννώνε. Του είπε «υπεμονή, θα κάνουμε κόνξες, αλλά μη δίνεις σημασία, μουσαντό είναι, να παραμυθιάσουμε το πόπολο που έχει ανόητο συναισθηματικό δέσιμο με παλιακά πράγματα».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Voucher ή επίδομα

Παράλληλα κάποιοι γαλάζιοι εθνοπατέρες έκαναν τους αβανταδόρους, αυτούς που παριστάνουν πως κερδίζουν το παιχνίδι, ώστε το τίμιο αλλά εύπιστο βλαχάκι, ο λαός, να ακουμπήσει τη σερμαγιά του στο χαρτόκουτο για να κερδίσει κι αυτός, όπως νομίζει. Μόλις τον γδάρουν σαν αρνί το Πάσχα ή μυριστεί κάτι, σφυράνε «σύρμα» οι τσιλιαδόροι και γίνονται όλοι μπουχός. Μένει το κορόιδο στη μέση με το χαρτόκουτο, για να κλάψει πάνω του.

Οι αβανταδόροι του Μαξίμου λέγανε κάτι στη σολομωνική των πουρκουάδων κολεγιόπαιδων, πως είναι τάχα διεθνής συμφωνία και δεν καταγγέλλεται (μια χαρά καταγγέλλεται), πάπαλα λοιπόν το όνομα, αλλά ορκιστήκανε στη ζωή του Μπιθικώτση πως ανοιχθώμεν, κουνηθώμεν, θα αγωνισθώμεν για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Τι έκαναν; Στρίψανε από δω κι από κει, και ο λαός έμεινε να κοιτάει το άδειο χαρτόκουτο, Πειραιώς και πλατεία Ομονοίας. Γιατί; Γιατί ο Κυριάκος, οι ΕΛΙΑΜΕΠιτζήδες πουρκουάδες και κάτι άλλοι παράξενοι που παίζουν μαζί πολιτική, τένις κ.λπ. αυτά δεν τα γουστάρουν, τα χλευάζουν και αν δεν φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος και τη βρεμένη σανίδα ή κάνα Ειδικό Δικαστήριο, δεν πά’ να ονομαζόντουσαν αυτοί οι βουλγαρόφωνοι «Μακεδονική Μακεδονία των Μακεδόνων», δεκάρα δεν δίνουν. Το είδατε, άλλωστε, τι έκαναν ενάμιση χρόνο τώρα. Τι «επαναδιαπραγματεύτηκαν»; Τίποτα, nichts, nada. Μόνο δούλεμα, λοιπόν. Που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν κομφετί τη συμφωνία και να τη στείλουν δώρο στον κοπρίτη τον πρόεδρο των γειτόνων που έθεσε και θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μάθημα για όλους τους αιθεροβάμονες πουρκουάδες, που έχουν από δυο διδακτορικά για να τεκμηριώνουν γιατί πρέπει να πηγαίνουμε μόνο με την όπισθεν και να υποκύπτουμε ακόμη κι αν μας προβάλλει αξιώσεις η Γουινέα Μπισάο, για να μη μας πουν «αδιάλλακτους» και «εθνικιστές». Πίσσα και πούπουλα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Στο δε Μεταναστευτικό, προς στιγμήν ο Ερντογάν με την επίθεση στον Εβρο γκρέμισε όλες τις φαιδρές ψευδαισθήσεις των ενδοτικών, αγαπούληδων «no border» αριστερών και ψευτοφιλελεύθερων. Ξύπνησαν τα επιβιωτικά ανακλαστικά όλων και της κυβέρνησης, πλην του αδερφού Τζανακόπουλου και κάτι άλλων πυροβολημένων σινιέ διεθνιστών. Ο Στρατός, η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία δώσανε μάχη και στηρίξαμε σχεδόν όλοι, πλην των γνωστών καθαρμάτων, που περιμένουν σαν γύπες να πέσει η χώρα για να ξαναδαγκώσουν λίγη εξουσία. Αποδοχή της πολιτικής αυτής; Πάνω 92%! Ομως, δυστυχώς, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν έμαθε τίποτα. Γιατί; Γιατί δεν τολμά να συγκρουστεί με τη μετασοβιετική γραφειοκρατία της Ε.Ε., που επιδοτεί τη λαθρομετανάστευση, γιατί δεν τολμά να σπάσει τον μαγνήτη των παροχών, να διώξει και να ελέγξει τις ΜΚΟ, γιατί τα φράγκα είναι πολλά, τα καρκινώματα των συμφερόντων και της κονόμας έχουν διαβρώσει ακόμη και τοπικές κοινωνίες. Θυμάμαι λεχρίτη πρωτοστάτη «μακεδονομάχο» και κατά της λαθρομετανάστευσης, που έγινε διοικητής σε τσαντιρομαχαλά και τώρα σιγοκακαρίζει, όπως οι κότες όταν κάνουν αβγά.

Ο Μηταράκης, αδέρφια, είναι απλά κοντός με συμπεριφορά ψηλού, αλλά δεν κάνει δική του πολιτική. Και τον τσαμπουκά που πήγε και πούλησε στους ακρίτες δεν τον αντλεί απλώς από τον χαρακτήρα υποδεκανέως. Αυτό το ύφος το αντλεί από τον ένοικο του Μαξίμου, διότι η πολιτική αυτή είναι όλη του Κυριάκου και αδίκως τον βρίζετε τον υπουργό του. Από την πρώτη πράξη ως την τελευταία η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό. Ο Νότης κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει. Για λόγους που θέλουν άλλο ένα άρθρο ο Κυριάκος δεν θέλει και δεν μπορεί αυτό το πάνω από 90% πολιτικής στήριξης. Δεν θέλει να μας κάνει όλους να πούμε «παίδες, η κυβέρνηση φυσάει, φυλάει άγρυπνα την Πατρίδα, μπαγλάρωσε όλους τους λαθραίους και τους στέλνει πίσω, θα την ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και θα ασχολούμαστε με τις δουλειές μας, όσους αγαπάμε και τα χόμπι μας». Αμ δε! Θέλουν με το άστε ντούα να μας «μπολιάσουν», κουρέλιασαν όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις και σε λίγο θα μας απειλήσουν και να μας δείρουν αυτοί, που κάνουν τους τροχονόμους στα ψυχοπαίδια του Ερντογάν.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Λοιπόν, αρκετά παίξαμε τις λίλιζες. Θυμηθείτε τι σας υποσχέθηκαν, δείτε τι κάνουν και πράξτε ανάλογα. Αλλωστε «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», έτσι δεν λένε; Το «Αμπντουλχαλήμ και όλο του το σόι στον σβέρκο μας ή χάος» δεν πρέπει να το μασάτε. Τι να τους κάνουν; Απαιτήστε το. Σύλληψη, δικαστική τιμωρία, κράτηση, απέλαση. Να τους πάνε Γυάρο – Μακρόνησο μέχρι να φύγουν. Κομμένα τα τζάμπα σπίτια και τα φράγκα στο χέρι αέρα πατέρα. Φασολάδα μπλουμ και διακοπές παρά θίν’ αλός πίσω από το σύρμα, μέχρι να επιστρέψουν στο μαγευτικό Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.λπ.

Σε άλλα νέα, ο Τζαβέντ Ασλάμ πήρε πολιτικό άσυλο στη χώρα της ξαδέρφης ΜΚΟτζούς. Αφεριμ, «τα πράγματα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας», που λέει κι ο Σκαμπαρδώνης…

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Voucher ή επίδομα

Τελευταία έχουμε κατακλυστεί από pass και vouchers για fuel, για Covid, για energy, power,...

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην...

Να κρατήσουμε ζεστό τον φόβο των Τούρκων

Το «Αβδούλ Χαμίντ Χαν», το ερευνητικό πλοίο των Μεμέτηδων, φέρει το όνομα ενός διαβόητου...

Ένοικος στο Μαξίμου επιλεκτικής γνώσης!

Όλοι οι πρωθυπουργοί της δεξιάς και της κεντροδεξιάς παράταξης, από το τέλος του Β΄...

Ευθυνόφοβη κυβέρνηση

Τα υπερεθνικά διευθυντήρια, γνωστά τοις πάσι διά τον χρόνιο μισελληνισμό τους, μισούν θανάσιμα τον...

Αλλαγή πλεύσης…

Στις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον...

Παρακολουθήματα παρακολουθήσεων

Είναι γεγονός πως σε κάθε εποχή η οποιαδήποτε εξουσία φρόντιζε να παρακολουθεί και να...

Διπλωματικός συναγερμός στην Αθήνα

Αν κρίνω από όσα διαβάζω στα ρεπορτάζ έγκριτων συναδέλφων του διπλωματικού ρεπορτάζ, τότε η...

Μας κορόιδεψε… ευθέως!

Μονάχα ένας επαγγελματίας γλείφτης, κόλακας και ξιπασμένος αυλικός σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, που θρέφεται...

Γιατί ο δημόσιος βίος δηλητηριάστηκε από τις υποκλοπές!

Εξεταστική για την ΕΥΠ από το 2015, με αφορμή τις καταγγελίες Λαφαζάνη για παγίδευση...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Πόπη Μαλλιωτάκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναφορέσει σουτιέν

Η Πόπη Μαλλιωτάκη, διαθέτει έναν λογαριασμό στο Instagram με...

Η πιο τολμηρη φωτογραφία του 2022: H Όλγα Σκιαδαρέση κάνει ολόγυμνη μπάνιο στη θάλασσα

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα, έχουν αποκτήσει...

Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του – Ο 80χρονος πατέρας είχε πάει να «σώσει» την κόρη του

Οξύθυμος ο δράστης, δημιουργούσε φασαρίες - Ο ηλικιωμένος είχε πάει να απομακρύνει την κόρη του και το εγγόνι του

Τρίκαλα: Έξαλλος ο Δήμαρχος με τον μάγο Σανκάρα – Απαγόρευσε την παράσταση

Tον έντονο εκνευρισμό του δημάρχου Τρικκαίων προκάλεσε ο τρόπος...

Βλέπουν «κίνηση Δένδια» στο Μέγαρο Μαξίμου!

Επιστροφή στην κανονικότητα του επιτελικού κράτους, έπειτα από την...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Voucher ή επίδομα