Οι επόμενες δύο εβδομάδες

Must Read

Ένα δεκαπενθήμερο κρατάει μια ζωή όταν μια χούφτα παράξενοι άνθρωποι, με αλλόκοτες ιδέες, σε κρατούν φυλακισμένο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οίδιος ο χρόνος (που κατά μια θεωρία αποτελεί καμπύλωση του χώρου) είναι όχι μόνο πανδαμάτωρ αλλά μάγος! Οταν περνάς καλά, τον νιώθεις σαν άνεμο που περνά πιο γρήγορα και από σπρίντερ των 100 μέτρων. Ο χρόνος φαντάζει δευτερόλεπτο και οι όμορφες στιγμές ολοκληρώνονται πριν καν προλάβεις να αντιληφθείς ότι τις ζεις. Από την άλλη, όταν έχεις «φιλελεύθερη» κυβέρνηση που εφαρμόζει σοβιετικού τύπου μέτρα και πρέπει να στείλεις sms στον Μητσοτάκη για να πας να πετάξεις τα σκουπίδια και να αγοράσεις ψωμί από τον φούρνο, οι δύο εβδομάδες περνούν αργά. Πολύ αργά. Πιο αργά κι από γέρικο σαλιγκάρι, που του έχεις φορτώσει ένα καρπούζι και το διατάζεις να πάει στη Σιβηρία.

Όλο επιβάλλουν καραντίνες και απαγορεύσεις και πρόστιμα σε έναν λαό που δεν έχει μαντίλι να κλάψει κι όλο λένε ότι τα μέτρα δεν πιάνουν, δεν λειτουργούν, δεν αναχαιτίζουν τον ιό και γι’ αυτό επιβάλλουν ακόμα αγριότερα, τα οποία επίσης δεν λειτουργούν. Αυτό άλλοι λένε ότι είναι η συνταγή της βλακείας κι άλλοι της παράνοιας. Όποια εκδοχή κι αν είναι η σωστή, οι κυβερνητικές συνταγές έχουν βγει λάθος και οι ζωές που ισχυρίζονται ότι σώζουν θα χαθούν και μαζί τους πολλαπλάσιες, αφού έρχεται -λόγω της αυταρχικής ανοησίας τους- φτώχεια άνευ προηγουμένου.

Κι εκεί, στα χρόνια που θα ακολουθούν, οι λοιμωξιολόγοι και οι νυν κυβερνώντες δεν θα βρίσκονται στις τηλεοπτικές εκπομπές για να λένε τις μπαλαφάρες τους. Θα προσποιούνται ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις. Ποιος θα λογοδοτήσει για τους εμφραγματίες της ύφεσης που έρχεται, για τους επιχειρηματίες που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους και θα πάθουν καρκίνο, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και αυτοάνοσα από το στρες και την απελπισία τους; Σε ποιον παράφρονα δικτατορίσκο θα καταλογιστούν ευθύνες για τις σχέσεις που διαλύονται από την ένταση του εγκλεισμού πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους; Ξέρετε, δεν περνούν όλοι τις καραντίνες σε επαύλεις με γήπεδα τένις και ιδιωτικά γυμναστήρια.

Πιαστήκαμε κορόιδα και κατόπιν απομακρύνσεως εκ του ταμείου ουδέν λάθος (και δικαίωμα) αναγνωρίζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This