19/8/2022

Επιτέλους… απαλλάξτε μας από τη Γιάννα!

Δημοσίευση:

Ανεξαρτήτως των γενικότερων πολιτικών του επιδόσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ορισμένα κρίσιμα λάθη στην επιλογή προσώπων ακόμη και σε κορυφαίους θεσμούς.

  • Από τον Γιώργο Χ. Χαρβαλιά

Το μεγαλύτερο, κατά γενική ομολογία, λάθος του ήταν η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου σε ρόλο… πρωθιέρειας των εκδηλώσεων για τη 200ή επέτειο της Επανάστασης του ’21. Αν έκανε έναν κόπο -όπως μέρα παρά μέρα παραγγέλλει να μετρήσουν τα… έτη φωτός που τον χωρίζουν δημοσκοπικά από την αντιπολίτευση- να μετρήσει και την απήχηση της συγκεκριμένης κυρίας για τον ρόλο που της ανέθεσε, είμαι βέβαιος ότι θα έψαχνε καρέκλα για να μη σωριαστεί από τη ζαλάδα. Και αμέσως μετά θα φώναζε τα τσακμάκια του επιτελείου του για να δει πώς θα την ξεφορτωθεί.

Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ που λιβανίζουν την κυβέρνηση, ενίοτε δε και τη «λαίδη», δεν έχουν τολμήσει να κατασκευάσουν τέτοια μέτρηση, που θα έδειχνε έστω μια χλιαρή αποδοχή της εθνικής «συνεισφοράς» της, λέει, νομίζω, πολλά. Όλα μπορεί να γίνουν στις δημοσκοπήσεις, αλλά το μαύρο κατράμι να λευκανθεί με απορρυπαντικό, λίγο δύσκολο.

Τα αισθήματα του κόσμου για την εν λόγω κυρία ουδέποτε ήταν ιδιαίτερα θερμά. Είχε μια έφεση στις δημόσιες σχέσεις, ιδίως με τους τριτοκοσμικούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε πιθανόν και κάποιες οργανωτικές ικανότητες (με ξένα… κόλλυβα, λένε κάποιοι), αλλά το απόμακρο, αλαζονικό και επηρμένο στιλ της δημιουργούσε απόσταση. Επιπλέον, η Γιάννα Αγγελοπούλου, παρά τις «κορδέλες» του Πατριαρχείου, ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει το προφίλ ενός ανιδιοτελούς «εθνικού ευεργέτη». Ούτε ενέπνευσε τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση – το αντίθετο θα σας έλεγα…

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το μέτωπο με τους Κούρδους

Η επιλογή της, λοιπόν, ως επικεφαλής της επιτροπής για την ανάδειξη της ιερής μνήμης του μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού ξεσηκωμού, που γέννησε τη σύγχρονη Ελλάδα και καθόρισε ξανά το γένος μας, περισσότερο ξένισε παρά ενθουσίασε. Με το «καλημέρα» άρχισε και τις στραβοτιμονιές. Η κυρία, ενθαρρυμένη προφανώς και από τις αντιλήψεις άλλων στον κύκλο της, νόμιζε ότι η 200ή επέτειος από την Επανάσταση, αντί για γιορτή αυτογνωσίας και εθνικής ανάτασης, είναι η ιδανική ευκαιρία για το… rebranding της χώρας με όρους επικοινωνιακού μάρκετινγκ.

Δεν κατάλαβε ότι αυτή η γιορτή αφορά πρωτίστως τους Έλληνες, οι οποίοι χρειάζονται εθνική αφύπνιση, και δεν αποτελεί ευκαιρία για να γίνει η χώρα…διεθνής ατραξιόν.

Ακριβώς αυτή η έλλειψη εθνικής επίγνωσης την έκανε να επιλέξει λάθος επιστημονικούς συνεργάτες. Μάζεψε δίπλα της διάφορους περίεργους (επαγγελματίες εθνομηδενιστές ή απλά… πυροβολημένους – δεν είμαι σε θέση να το ξέρω) και άρχισε να «μπουμπουνάει» υβριστικές αναρτήσεις για τους ήρωες της Επανάστασης. Στην αρχή έπιασε τον Καραϊσκάκη και μετά έφτασε να… ποστάρει ως «δικτάτορα» τον πιο ανιδιοτελή ευπατρίδη και αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι αναρτήσεις αυτές σόκαραν και οι λογαριασμοί τόσο της περιλάλητης επιτροπής όσο και της ίδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φράκαραν από αγανακτισμένα σχόλια. Η ίδια θεώρησε εύσχημη λύση να αποκλείσει την πρόσβαση σε όσους την επέκριναν με ένα μεγαλοπρεπές «block». Συνηθισμένη να απευθύνεται στους υπαλλήλους της, δεν είχε καταλάβει ότι το εθνικό έργο που ανέλαβε έχει δημόσιο χαρακτήρα και πρέπει να λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες. Το ότι δεν είχε καμία συναίσθηση της αποστολής της φάνηκε και όταν έφτασε να υπερηφανεύεται, κρατώντας στα χέρια της μια «χρυσή» χορηγία εκατομμυρίων από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι δεν σπαταλά δημόσιο χρήμα. Αυτός και μόνο ήταν λόγος για να την καθαιρέσει ο πρωθυπουργός πάραυτα – αν μη τι άλλο, λόγω βαθιάς ασχετοσύνης.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μουσουλμανοποίηση

Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να κάνει ότι δεν είδε. Μέτρηση μπορεί να μην παρήγγειλε, αλλά «μυρίστηκε» την κακοτοπιά. Περιθωριοποίησε τη «λαίδη» στον κυβερνητικό λόγο και σήμερα, τρεις εβδομάδες πριν από την επέτειο, είναι σαν να μην υπάρχει. Μέχρι που προχθές ξαναχτύπησε, ανακαλύπτοντας ότι η 25η Μαρτίου συμπίπτει και με την εθνική γιορτή του… Μπανγκλαντές! Και σκέφτηκε «φωναχτά» με μια ανάρτηση στο twitter μήπως κάνουμε μαζί (με τους μουσουλμάνους κατοίκους του, αλλά και με τους εδώ μετανάστες, θέλω να φαντάζομαι…) τίποτα όμορφες συνέργειες. Συνεορτασμούς, ας πούμε…

Συγχωρήστε με, αλλά τέτοια ελαφρότητα πραγματικά δεν αντέχεται! Οδεύουμε, χωρίς καμία αμφιβολία, προς την πιο μελαγχολική επέτειο της Παλιγγενεσίας, τουλάχιστον στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Η χώρα βρίσκεται στην πιο κατηφορική πορεία των τελευταίων δεκαετιών. Και δεν αντέχει να προσβάλλουν τη μνήμη των προγόνων της ανόητοι, ματαιόδοξοι και ξιπασμένοι «δημόσιοι παράγοντες», με μηδενική επίγνωση της κρισιμότητας των περιστάσεων, που είναι ικανοί να καλέσουν και τον Τούρκο πρέσβη για να γιορτάσουμε… όλοι μαζί την επέτειο του ’21, μέχρι να καούμε από τα πούρα και τα βεγγαλικά.

Τα προβλήματά μας είναι ήδη πολλά. Και βαριά. Ετεροκαθοριζόμαστε ιδεολογικά, πελαγοδρομούμε, πτωχεύουμε υλικά και πνευματικά, και έχουμε αφεθεί στο έλεος ανίκανων και δωσίλογων πολιτικών, που μας έφεραν συνειδητά στο έλεος της δανειακής ομηρίας και της ξένης εξάρτησης. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται, η πληθυσμιακή υπόσταση αλλοιώνεται με τον επιθετικό εποικισμό αλλοθρήσκων, τη μαζική φυγή των νέων που μεταναστεύουν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους και, φυσικά, την υπογεννητικότητα που «χτυπάει ταβάνι».

Σίγουρα, όσοι θυσίασαν τη ζωή τους αψηφώντας το σπαθί του Αγαρηνού δεν είχαν αυτό στο μυαλό τους. Ούτε τους σύγχρονους Αγαρηνούς… ναυαγούς με τα κινητά μπορούσαν να φανταστούν να κατακλύζουν ανενόχλητοι τη χώρα ούτε τους ξενόδουλους Κωλέττηδες που ξεπουλούν το δημόσιο βιος φορώντας το φράκο του Ευρωπαίου ούτε φυσικά τον ξεπεσμό της σύγχρονης οικονομικής ολιγαρχίας που δεν δίνει δεκάρα για το Καστελόριζο και στριμώχνεται γλεντοκοπώντας με σαμπάνιες-γίγας πλάι στους σεΐχηδες στη Μύκονο. Και, πολύ περισσότερο, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι σε μια Ελλάδα αλυσοδεμένη, που μετρά δεκάδες νεκρούς την ημέρα, ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται στο αν έφαγε ο Κουφοντίνας και αν χτενίστηκε ο Λιγνάδης.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Όργιο ψευδούς προπαγάνδας

Κύριε Μητσοτάκη, λυπηθείτε μας! Έλεος! Μας κάνατε Μπανγκλαντές κατά κυριολεξία, αλλά δεν χρειάζεται να βάζετε και τη Γιάννα να μας το υπενθυμίζει. Μαζέψτε την, απομακρύνετέ την διακριτικά, έστω στο παρά πέντε. Εξηγήστε της ότι δεν θέλουμε τις γιορτές της και βάλτε την να δώσει το ταμείο που μάζεψε από τις χρεοκοπημένες τράπεζες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οπως έκανε πρόσφατα ένας πραγματικός ευπατρίδης από το δικό του υστέρημα. Πρότυπα σαν τον Ιάκωβο Τσούνη έχει ανάγκη η χώρα. Όχι την κυρία Αγγελοπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όργιο ψευδούς προπαγάνδας

Αυτό που συνέβη στον Έβρο ήταν ένα όργιο προπαγάνδας σε βάρος της χώρας. Η...

Μουσουλμανοποίηση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των αλλοδαπών που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και...

Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το μέτωπο με τους Κούρδους

Τους τελευταίους μήνες έχουν φουντώσει τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τουρκία να επεκτείνει τα...

Η Ν.Δ. στις νέες συνθήκες

Το ερώτημα που κυριαρχεί στις βραδινές βεγγέρες του καλοκαιριού είναι πόσο θα πλήξει η...

Έξι χρόνια σχεδίασης – βελτίωσης – ανάπτυξης και κατασκευής του radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ

Από τον Μπάμπη Παπασπύρου*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εξέλιξη και οι εκδόσεις του RADAR...

«Πληρώνουμε» την πασοκοποίηση της Ν.Δ. και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου 

Στόχος του Μητσοτάκη ήταν να μετατρέψει-μεταλλάξει αθόρυβα και σταδιακά τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα...

Το αριστερό κράτος που οραματίζεται η Κουμουνδούρου

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρθρογραφεί για να χαρακτηρίσει, με αφορμή το σκάνδαλο...

Voucher ή επίδομα

Τελευταία έχουμε κατακλυστεί από pass και vouchers για fuel, για Covid, για energy, power,...

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην...

Να κρατήσουμε ζεστό τον φόβο των Τούρκων

Το «Αβδούλ Χαμίντ Χαν», το ερευνητικό πλοίο των Μεμέτηδων, φέρει το όνομα ενός διαβόητου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αιφνίδιος θάνατος στην Πάτρα: Συγκλονίζουν οι τελευταίες ώρες του 69χρονου

«Το βράδυ ήμασταν όλοι μαζί σε οικογενειακό τραπέζι. Ο πατέρας μου δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του» λέει η κόρη του

Πώς η πιο έξυπνη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κατέληξε σε φιάσκο

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση – παγίδα σε κάποιο...

«Πέθαναν» τον Γιώργο Μάγκα – Ο Μπιμπίλας ζήτησε συγγνώμη

Ο βασιλιάς του κλαρίνου ζει και βασιλεύει! Ο Σπύρος...

Νεκρή 43χρονη αστυνομικός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία

Νεκρή εντοπίστηκε μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία, μια...

Πρόκληση! Οι νόμοι ισχύουν μόνο για Έλληνες

Εικόνα πλήρους διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων των...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ