Πρωτόκολλο χειρισμού κρίσεων

Must Read

Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό του εξουσιαστή που αφήνει πίσω του έργο, μπόλικο έργο. Ίσα με 400 δισ. ευρώ χρέος (και βάλε)!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πάρτε χαρτί και μολύβι, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, μαρμάρινη ή ξύλινη πλάκα, ό,τι έχετε, τέλος πάντων, και σημειώστε: Πρώτα βρίσκουμε μια διάσημη χώρα, γεωγραφικά ευρωπαϊκή, με βαριά πολιτισμική φανέλα, μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, σπουδαία γεωπολιτική θέση και αφρικανικούς πολιτικούς θεσμούς με μια εσάνς λατινοαμερικανικής μπανανίας που θα κάνει ακόμα πιο εξωτική και απροσδόκητη την ατμόσφαιρα.

Εξασφαλίζουμε μια καλή θέση εκκίνησης και προβολής σε ζάπλουτη, κατεστημένη και πολυμελή οικογένεια, που δηλώνει ότι λατρεύει τον ιδιωτικό τομέα (αρκεί η ίδια να βιοπορίζεται από το Δημόσιο), η οποία έχει τεντώσει τόσο τα σύνορα του νεποτισμού, ώστε τα έχει φτάσει στο Διάστημα. Ύστερα, κληρονομήστε τας ψήφους του μπαμπά, λανσαριστείτε σαν «μοντέρνος» (ακόμα κι αν υπηρετείτε μεθόδους κοινωνικής οργάνωσης και εξουσίας της νεολιθικής εποχής) και επικρατήστε στο εσωτερικό ενός δυνατού πολιτικού φορέα – ξενιστή, τον οποίο σιχαίνεστε περισσότερο κι από τον πατσά.

Στην πρώτη στραβή -να, μια πανδημία, που να μην έσωνε- κάντε ό,τι πιο νεαντερτάλειο μπορείτε να διανοηθείτε-, κάτι που θα έκανε κι ένας πιτσιρικάς σε ηλεκτρονικό παιχνίδι τύπου «god game»*: κλειδαμπαρώστε τα πάντα. Κανένα εμπόριο + μηδενική κοινωνική ζωή + ανύπαρκτα συνταγματικά δικαιώματα (θρησκευτική λατρεία, μετακινήσεις κ.ά.) = λιγότερα κρούσματα. Από τα παραπάνω εξαιρέστε μετανάστες και Ρομά διότι α) αν τα βάλετε μαζί τους, θα σας πούνε «ρατσιστή» κι αυτό το τρέμετε και β) οι πολλοί νομοταγείς ανέχονται να κάνετε δυσμενείς εξαιρέσεις σε βάρος τους. Επιπλέον μη μεριμνήσετε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αφήστε τους πολλούς νομοταγείς να συνωστίζονται και να αρρωσταίνουν.

Για να ξεγελάτε το πόπολο, ρίξτε κάνα (δανεικό) χαρτζιλικάκι πού και πού για να σας νομίζουν ψυχοπονιάρη. Μόλις τελειώσουν τα δανεικά και γυρίσει το μάτι των πολλών από τη λόρδα και την κλεισούρα, ανοίξτε τα όλα κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Μιλάμε για ανυπέρβλητη πολιτική δεινότητα. Ζητωμπράβο και μαγκιά σας!

• God game: παιχνίδι για υπολογιστές όπου δημιουργείς πόλεις, κόσμους ολόκληρους αλλά και ελέγχεις τη ζωή μιας κοινότητας σε ευρεία κλίμακα και στην παραμικρότερη των λεπτομερειών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το κτήριο όπου δικάζεται ο Τραμπ!

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Νέας Υόρκης για περιστατικό με άνδρα ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το...

More Articles Like This