Κόμμα ιδιοκτησίας Μητσοτάκη

Must Read

Αλήθεια, αν έχεις ιδιόκτητο κόμμα, πώς το καταχωρίζεις στη φορολογική δήλωσή σου; Είναι ακίνητο, απλή επιχείρηση, offshore εταιρία ή παράρτημα πολυεθνικής;

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Σε μια ψηφοφορία στο Eυρωκοινοβούλιο ετάχθη υπέρ της προστασίας της ζωής των παιδιών και μετά και πριν από τη γέννησή τους – και κατά τη διάρκεια, δηλαδή, της κυοφορίας. Αυτό είχε αποτέλεσμα να δεχτεί έναν επικοινωνιακό λιθοβολισμό από την εμπροσθοφυλακή της νεοταξικής ιδεολογίας, που θεωρεί το δικαίωμα στην άμβλωση ιερότερο αγαθό από το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού στη ζωή.

Η Αριστερά πρωτοστάτησε στον επικοινωνιακό λιθοβολισμό του κ. Κυμπουρόπουλου. Ως ήταν αναμενόμενο, ο ιδεολογικά άχρωμος πρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε να πάρει τη θέση των επικριτών του ευρωβουλευτή του, υποχρεώνοντας το κόμμα του στη δημοσιοποίηση της ακόλουθης ανακοίνωσης: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά, για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Λέξη προς λέξη η ανακοίνωση είναι έωλη. Από πότε έχει πάρει «ξεκάθαρη θέση» -και, μάλιστα, «σταθερά και διαχρονικά»- η Ν.Δ. για το θέμα; Πότε έγινε συνεδριακός διάλογος; Πότε ετέθησαν δημοσίως προς διαβούλευση και σε στελεχικό επίπεδο αλλά και σε λαϊκό – κοινωνικό στα μέλη του κόμματος απόψεις υπέρ και εναντίον των αμβλώσεων; Η πιο αξιοσημείωτη φορά που σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία πήρε θέση -και, μάλιστα, ξεκάθαρα και μαχητικά εναντίον των αμβλώσεων- ήταν στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 1986. Σ’ αυτή τη συζήτηση επιδίωξαν να μιλήσουν περισσότεροι από 40 βουλευτές του κόμματος και η θέση τους ήταν αρνητική. Η Ν.Δ. θεωρούσε την άμβλωση έγκλημα και εναντίον του αγέννητου παιδιού αλλά και εναντίον του έθνους.

Ο κ. Μητσοτάκης (παιδί πολύτεκνης οικογένειας) πότε ακριβώς… αγόρασε το κόμμα και μαζί με αυτό και τις πεποιθήσεις των ψηφοφόρων του, και αποφάσισε ότι η Ν.Δ. είναι ο ίδιος και οι αμβλώσεις κάτι πιο ιερό από το δικαίωμα των αγέννητων παιδιών να ζήσουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ ζητά έλεγχο στην αγορά της κοκαΐνης

Το δικαστικό σύστημα βρίσκεται υπό πίεση και αυτό κοστίζει απίστευτα ποσά

More Articles Like This