«Γιου, σιντί, Ομόνοια!»

Must Read

Η συμβουλή του αξέχαστου προπονητή Νίκου Αλέφαντου πρέπει να ακολουθηθεί από πολιτικούς και γιατρούς

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σε συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει προ ετών, σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Νίκος Αλέφαντος, μέγας κόουτς και ταυτόχρονα αυθεντικός, λαϊκός φιλόσοφος, μου είχε αφηγηθεί ένα περιστατικό σχετικά με τη δοκιμή τριών ποδοσφαιριστών, αφρικανικής προελεύσεως και καταγωγής, που φιλοδοξούσαν να παίξουν σε σύλλογο πρώτης εθνικής κατηγορίας.

«Τους δοκιμάζω και λέω στον πρώτο: “Γιου, αποδυτήρια και να περάσεις γιατρούς να σε τσεκάρουμε”. Καλούτσικος ήταν, είπα κι εγώ να τον δοκιμάσουμε. Ο δεύτερος δεν έκανε και του είπα “Γιου λιβ”, “φύγε” δηλαδή. Ο τρίτος ήταν μυρωδιάς. Ούτε για μούτσος σε γκαζάδικο. “Γιου, σιντί, Ομόνοια!” Να πάει να πουλάει πειρατικά σιντί στην Ομόνοια, να βγάλει κάνα μεροκάματο, γιατί από μπάλα, τίποτα!»

Αυτή η χαριτωμένη, αλλά διδακτικότατη αφήγηση, μου ήρθε στον νου όταν διάβαζα το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της «δημοκρατίας», το οποίο αναφερόταν στη δικαίωση των εκτιμήσεων του δρος Ιωάννη Ιωαννίδη.

Ο δρ Ιωαννίδης είναι ένας επιστήμονας που συγκαταλέγεται στους 10 πιο επιδραστικούς του πλανήτη και, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, «ανέδειξε ουκ ολίγες φορές μέσω συνεντεύξεών του στη “δημοκρατία” (αλλά και σε όσα μέσα ενημέρωσης δεν του έβαλαν “εμπάργκο”, επειδή οι απόψεις του δεν ήταν σύμφωνες με την κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη στην Ελλάδα) πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί για την πορεία της πανδημίας στη χώρα το lockdown, δηλαδή το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται έναν χρόνο τώρα με τη μέθοδο του “ακορντεόν”».

Διάφοροι επιστημονικά, αλλά και πολιτικά… χλωμοί (όσο «χλωμοί» ήταν στο ποδόσφαιρο οι Αφρικανοί που δοκίμασε ο Αλέφαντος) τύποι ειρωνεύονταν τον δρα Ιωαννίδη και τον αποκαλούσαν «ψεκασμένο». Οι παρεμβάσεις του δρος Ιωαννίδη ακολουθούνταν από επιθέσεις σε εκείνον – και μαζί του στη «δημοκρατία» και σε όσους έδιναν βάση στις απόψεις του. Τώρα κάνουν ότι δεν είδαν, δεν ξέρουν – άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις, άλλοι πρότειναν.

Λείπει πολύ ένας Νίκος Αλέφαντος να τους πει το θρυλικό «γιου, σιντί, Ομόνοια!». Να πάνε να πουλήσουν κάνα σιντάκι και να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη, να τη στερήσουν επιτέλους από τις «υπηρεσίες» τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Κάτιας Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο. Μπορεί η πρώην παίκτρια του «Survivor» να έχει περάσει με...

More Articles Like This