Οι Έλληνες ως πολίτες β’ διαλογής

Must Read

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μάς είπε ότι «η μη κατάργηση του sms έχει παιδαγωγική και συμβολική σημασία». Δηλαδή, εμείς είμαστε ιθαγενείς και οι «άριστοι» του Μητσοτάκη είναι οι ιεραπόστολοι της «προόδου» και θα μας εκπαιδεύσουν υποχρεώνοντάς μας να στέλνουμε sms στην κυβέρνηση όποτε θέλουμε να ξεμυτίσουμε από το σπίτι μας.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι μπορεί οι τουρίστες να μη χρειάζεται να στέλνουν sms στην κυβέρνηση, αλλά για εμάς να παραμένει υποχρεωτική αυτή η ταπεινωτική και ανελεύθερη διαδικασία. Επιπλέον, με το σύνηθες προκλητικό ύφος του, το οποίο δεν έχει τύχει ακόμα της δέουσας απαντήσεως από τους πολίτες, ο στωμύλος αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη σχολίασε: «Επειδή όμως το ακούω πολύ αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το λένε, θέλουμε μήπως να μην έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα». Με τα παραπάνω μήπως θέλει να πει ότι, αν εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναφορά στη… μεγαλειότητά του για τις κινήσεις μας, δεν θα έχουμε τουρισμό; Εννοεί μήπως ότι ο τουρισμός περνάει από το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των πολιτών;

Ο,τι κι αν εννοούν οι εκλεκτοί και ομοϊδεάτες συνεταίροι του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, το μήνυμα της εξουσίας προς άπαντες είναι σταθερό: οι αρνητικές διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων είναι υπαρκτές και όσο περνάει ο καιρός λαμβάνουν επίσημη μορφή, καθιερώνονται, γίνονται… συνήθεια. Το ζήτημα της ελευθερίας δεν είναι υποσημείωση της ιστορικής εξέλιξης λαών, εθνών, κρατών και αυτοκρατοριών, αλλά κυρίαρχο. Η δημοκρατία σε μια χώρα δεν επιτρέπεται να καταντά κέλυφος άδειο από περιεχόμενο και λεκτικό περιτύλιγμα διάφορων αθλιοτήτων, τις οποίες σκαρφίζονται οι κυβερνήσεις.

Εντυπωσιακότερη κι από τις δηλώσεις των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η σιωπή φορέων και συλλογικοτήτων, που θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει και καταστήσει σαφές ότι οι Ελληνες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας στον τόπο τους. Είναι ζήτημα τιμής να απαντηθούν ουσιαστικά οι αποικιοκρατικού τύπου συμπεριφορές και νοοτροπίες διάφορων χειριστών των κοινών υποθέσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμιος συναγερμός μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Αρνείται ότι δέχθηκε πυραυλική επίθεση το Ιράν

ABC, CNN και CBS επιμένουν ότι το Ιράν δέχτηκε τρία τουλάχιστον πυραυλικά πλήγματα. «Δεν έχει γίνει επίθεση με πυραύλους ως τώρα» λέει η Τεχεράνη

More Articles Like This