Πέμπτη 24/6/2021

Οι Έλληνες ως πολίτες β’ διαλογής

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μάς είπε ότι «η μη κατάργηση του sms έχει παιδαγωγική και συμβολική σημασία». Δηλαδή, εμείς είμαστε ιθαγενείς και οι «άριστοι» του Μητσοτάκη είναι οι ιεραπόστολοι της «προόδου» και θα μας εκπαιδεύσουν υποχρεώνοντάς μας να στέλνουμε sms στην κυβέρνηση όποτε θέλουμε να ξεμυτίσουμε από το σπίτι μας.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι μπορεί οι τουρίστες να μη χρειάζεται να στέλνουν sms στην κυβέρνηση, αλλά για εμάς να παραμένει υποχρεωτική αυτή η ταπεινωτική και ανελεύθερη διαδικασία. Επιπλέον, με το σύνηθες προκλητικό ύφος του, το οποίο δεν έχει τύχει ακόμα της δέουσας απαντήσεως από τους πολίτες, ο στωμύλος αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη σχολίασε: «Επειδή όμως το ακούω πολύ αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το λένε, θέλουμε μήπως να μην έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα». Με τα παραπάνω μήπως θέλει να πει ότι, αν εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναφορά στη… μεγαλειότητά του για τις κινήσεις μας, δεν θα έχουμε τουρισμό; Εννοεί μήπως ότι ο τουρισμός περνάει από το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των πολιτών;

Ο,τι κι αν εννοούν οι εκλεκτοί και ομοϊδεάτες συνεταίροι του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, το μήνυμα της εξουσίας προς άπαντες είναι σταθερό: οι αρνητικές διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων είναι υπαρκτές και όσο περνάει ο καιρός λαμβάνουν επίσημη μορφή, καθιερώνονται, γίνονται… συνήθεια. Το ζήτημα της ελευθερίας δεν είναι υποσημείωση της ιστορικής εξέλιξης λαών, εθνών, κρατών και αυτοκρατοριών, αλλά κυρίαρχο. Η δημοκρατία σε μια χώρα δεν επιτρέπεται να καταντά κέλυφος άδειο από περιεχόμενο και λεκτικό περιτύλιγμα διάφορων αθλιοτήτων, τις οποίες σκαρφίζονται οι κυβερνήσεις.

Εντυπωσιακότερη κι από τις δηλώσεις των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η σιωπή φορέων και συλλογικοτήτων, που θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει και καταστήσει σαφές ότι οι Ελληνες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας στον τόπο τους. Είναι ζήτημα τιμής να απαντηθούν ουσιαστικά οι αποικιοκρατικού τύπου συμπεριφορές και νοοτροπίες διάφορων χειριστών των κοινών υποθέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ