Αυγενάκης… ειδικού σκοπού!

Must Read

Δεν είναι η πρώτη -βάζω στοίχημα ούτε η τελευταία- φορά που ο Λευτέρης Αυγενάκης ΕΚΘΕΤΕΙ την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενας πολιτικός το χαρτοφυλάκιο του οποίου αναφέρει «υφυπουργός Αθλητισμού», όμως επί της ουσίας είναι «υφυπουργός Ειδικού Σκοπού».

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Τον έχει πάρει χαμπάρι ολόκληρη η Ελλάδα, όμως εκείνος -ακριβώς επειδή είναι «ειδικού σκοπού»- δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από το να υλοποιεί τον… σκοπό που «πρέπει»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς δεν είναι κουτός. Ούτε ανίδεος. Μια χαρά βλέπει και καταλαβαίνει. Για κάποιον λόγο κάνει τα… στραβά μάτια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι πριν από τον ανασχηματισμό είχε αποφασίσει να «καθαρίσει» τον Αυγενάκη. Μην ξεχνάμε πως για μια μεγάλη περίοδο τον είχε «γλαστροποιήσει» βάζοντας τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να κάνει «παιχνίδι» για τα θέματα του ποδοσφαίρου με τη FIFA και την UEFA.

Όμως ο Αυγενάκης… επιβίωσε. Πώς; Οι κακές γλώσσες, επαναλαμβάνω, λένε ότι «διαμηνύθηκε» στον πρωθυπουργό ότι ειδικά αυτόν δεν έπρεπε να τον μετακινήσει από το συγκεκριμένο υφυπουργείο. Είπαμε: «Ειδικού Σκοπού». Και, καθώς φαίνεται, με «Ειδικές και γερές πλάτες».

Ο Αυγενάκης είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε ΔΗΜΟΣΙΑ πως «έφτιαξε-έστησε επιτροπή κουμπάρων και φίλων του», την περιβόητη σύνθεση της ΕΕΑ, η οποία -δίχως δικαιοδοσία- αποφάσισε τον… υποβιβασμό του «Δικεφάλου» για «πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη».

Ο ΠΑΟΚ τον κατηγόρησε ευθέως ότι λειτουργεί σαν «υπάλληλος του Ολυμπιακού», ξεφώνισε τα μέλη της ΕΕΑ και τον τρόπο που ο υφυπουργός τα διόρισε, αλλά ούτε του Κρητικού πολιτικού ίδρωσε το αυτί ούτε -πρωτίστως- του Κρητικού πρωθυπουργού. Οταν ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το CAS και εν συνεχεία αθωώθηκε, την πρώτη φορά που δικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Αυγενάκης είχε πιει το αμίλητο νερό.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, τον υφυπουργό έχουν «ξεφωνίσει» πολλάκις η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ακόμη και ο ήπιων τόνων Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έδωσε εντολή πριν από περίπου έναν χρόνο και απαγόρευσαν (!) στον Αυγενάκη την είσοδο στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. Οταν άρχισε το γαϊτανάκι με τις εκλογές των ομοσπονδιών, ο υφυπουργός «Ειδικού Σκοπού» έβαλε στόχο να αλώσει όσο περισσότερες μπορούσε. Είναι ζήτημα αν το πέτυχε σε… μία! Παντού οι υποψήφιοί του «μαυρίστηκαν». Στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας σε 45 ψήφους ο εκλεκτός του πήρε μόλις μία: τη δική του!

Στις εκλογές της ΕΠΟ οδήγησε σε «παγίδα» μεγάλους άσους από τη χρυσή ομάδα του 2004. Τους έστειλε υποψήφιους με ενώσεις που στήριζε ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποι όχι μόνο δεν εξελέγησαν αλλά άκουσαν και τι δεν άκουσαν! Εσχάτως ο «Ειδικός σκοπός» του Αυγενάκη είναι «η άλωση» της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Αφού καθάρισε με νόμο -ηλικιακής απαγόρευσης- τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (ο οποίος έπρεπε να έχει αποχωρήσει μόνος του έπειτα από τόσα χρόνια), προσπαθεί με κάθε τρόπο να ποδηγετήσει τις αρχαιρεσίες.

Τελευταίο του κατόρθωμα, ότι έβαλε τον Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει τη «συνάθροιση» στο γήπεδο της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές. Έξω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε αστυνομικούς για να μην πλησιάσει κανείς, την ώρα που στην Αθήνα μέρα μεσημέρι γίνεται το ένα έγκλημα μετά το άλλο! Λες και δεν μπορούσαν να διεξαχθούν οι εκλογές δίχως να πλησιάσει κανείς οπαδός εκεί, αφού η ΓΑΔΑ είναι απέναντι από το γήπεδο και σαφώς είχε τη δυνατότητα η Αστυνομία να κόψει τη διέλευση!

Όμως ο λόγος είναι ότι ο Αυγενάκης ουσιαστικά θέλει να ορίσει τη δική του διοίκηση στην ΕΟΚ. «Ειδικός» ο «σκοπός» του! Και φτάνουμε στο τελευταίο σκαλοπάτι του «κατήφορου». Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο χάντμπολ. Η πρώτη ανάρτηση του Αυγενάκη -ο οποίος ΔΕΝ ήταν παρών σε ευρωπαϊκό τελικό ελληνικής ομάδας!- ήταν… απειλές για τιμωρία της ΑΕΚ! Ο λόγος, ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο οπαδούς της. Προφανώς εικόνα σοκαριστική και κατακριτέα εν μέσω πανδημίας. Όμως γι’ αυτό ευθυνόταν ΜΟΝΟ το κράτος, η κυβέρνηση. Η οποία δεν μερίμνησε ώστε η Αστυνομία να απαγορεύσει να πλησιάσει κόσμος στο γήπεδο. Το γνώριζαν καλά ότι θα πάνε οπαδοί της ΑΕΚ στη Χαλκίδα για να πανηγυρίσουν. Ο κόσμος είναι διψασμένος. Αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Και αντί ο Αυγενάκης να ψέξει τον Χρυσοχοΐδη, τα έβαλε με την ΑΕΚ λες και διαθέτει… κατασταλτικό μηχανισμό η ομάδα χάντμπολ! Μισή ώρα αργότερα και αφού τον είχαν κράξει και τα τσιμέντα… θυμήθηκε να δώσει συγχαρητήρια στην «Ενωση» για την κατάκτηση του Κυπέλλου…

Ο ίδιος υφυπουργός ήταν… μουγκοθόδωρος όταν ο Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει τη φιέστα του για την κατάκτηση πρωταθλήματος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φίλοι του που πανηγύριζαν. Τότε ο Αυγενάκης ξέχασε ότι υπήρχαν πρωτόκολλα. Οπως επίσης δεν είπε λέξη για τις αυθόρμητες μεν, αναμενόμενες δε συγκεντρώσεις των φίλων του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά χιλιάδες πανηγύριζαν την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και των οπαδών του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Λεωφόρου για το πρωτάθλημα γυναικών μπάσκετ. Ο Αυγενάκης είναι ένας πολιτικός που θα μείνει στην ιστορία ως ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ που πέρασε από το συγκεκριμένο υφυπουργείο. Όμως η απορία παραμένει για τον Μητσοτάκη. Επειδή προφανώς καταλαβαίνει και μάλιστα πολύ καλά: Του αρέσει που ο υφυπουργός του τον ΕΚΘΕΤΕΙ τόσο απροκάλυπτα ή μήπως δεν μπορεί να κάνει τίποτα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This