Νενίκηκά σε, Φαλμεράιερ

Must Read

Μια τεράστια κόντρα που είχε ξεσπάσει πριν από περίπου 190 έτη μεταξύ του Γερμανοαυστριακού ιστορικού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Νεοέλληνες δεν προερχόμαστε γενετικά από τους αρχαίους προγόνους μας, αλλά είμαστε -για να το γράψω λαϊκά- μια μπασταρδεμένη νεοσύστατη φυλή Αλβανών και Σλάβων, και του Ελληνα τεράστιου πατριώτη ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, του οποίου η θέση ήταν πως είμαστε κατευθείαν και εξ αίματος απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, έλαβε τέλος με την επίσημη βούλα της επιστήμης (Βιολογία και Γενετική) πριν από λίγες ημέρες, με συντριπτική ήττα του ανθέλληνα Φαλμεράιερ και μεγαλειώδη νίκη του μακαρίτη Παπαρρηγόπουλου.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα του 2017, η οποία είχε παρουσιαστεί διθυραμβικά στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό παγκοσμίου φήμης «Sciencemag» με τίτλο «Οι Έλληνες όντως έχουν μυθικό DNA, αποκαλύπτουν γενετικές μελέτες» και στην οποία αποδεικνυόταν ότι το DNA μας είναι το ίδιο με αυτό των αρχαίων Μυκηναίων και Μινωιτών, μια νέα, πρόσφατη επιστημονική έρευνα στην οποία κατέληξαν πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, όπως η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταλήγει ότι οι σημερινοί Ελληνες είναι όμοιοι γενετικά και βάσει του DNA τους με τους πληθυσμούς του βόρειου Αιγαίου, οι οποίοι κατοικούσαν πριν από 4.000 έτη. Οι συγκεκριμένες έρευνες, πέρα από την αναμφισβήτητη ανθρωπολογική αξία που προσθέτουν στην παγκόσμια γνώση, έχουν και ισχυρό πολιτικό μήνυμα, παρόλο που η επιστήμη της Βιολογίας δεν ενδιαφέρεται για πολιτικά θέματα: όντως οι Έλληνες είμαστε από τα πιο αρχαία έθνη στην οικουμένη, με ισχυρούς δεσμούς αίματος. Το «όμαιμον» του έθνους μας, που ανέφερε ο Ηρόδοτος πριν από 2.500 έτη, παρόλο που ο ίδιος το εξέφρασε ως παρατήρηση, στέκει και επιστημονικά.

Η αριστερή και σοσιαλιστική θεώρηση των πραγμάτων, η οποία προσπαθεί να αποδομήσει κάθε έννοια έθνους ώστε να επιβάλει τη νοσηρή και ισοπεδωτική διεθνιστική προπαγάνδα της, δέχτηκε ισχυρό ράπισμα με την απόδειξη του γεγονότος ότι είμαστε γηγενείς Ελληνες με άρρηκτους δεσμούς αίματος που μας συνδέουν με τους προγόνους μας στα βάθη των χιλιετιών. Κομμουνιστικές και λιμπεραλιστικές προσεγγίσεις κατά του «νατιβισμού» μόλις ισοπεδώθηκαν με τη σφραγίδα μιας από τις πιο θετικές επιστήμες, της Βιολογίας. Για εμάς τους πατριώτες το αίμα φέρει επιταγές, μνήμες, ψυχή και συνέχεια. Να είστε όλοι σίγουροι πως θα προστατέψουμε αυτή τη συνέχεια, το οφείλουμε στους προγόνους μας, οι οποίοι πάλεψαν σαν θηρία για εμάς, στις επόμενες γενιές. Είμαι σίγουρος ότι κάπου αυτή τη στιγμή ο Παπαρρηγόπουλος θα κοιτάει με μειδίαμα νίκης τον αντίπαλό του σε ιστορικά θέματα και θα του λέει «Νενίκηκά σε, Φαλμεράιερ».

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θα λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις», διαμηνύει ο Νετανιάχου στη Δύση για τα αντίποινα στο Ιράν

Την δική του απάντηση στις κοινότητες της Δύσης που μιλούν για αυτοσυγκράτηση έδωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του...

More Articles Like This