«Ανθρωποκτονία» για τον σκύλο…

Must Read

Η Αριστερά προσπάθησε έντονα να προωθήσει δύο θέματα της πολιτικής της ατζέντας εκμεταλλευόμενη ανερυθρίαστα το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου η άτυχη 20χρονη μητέρα Caroline Crouch δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

  • Από τον Απόστολο Κρητικόπουλο

Το πρώτο θέμα ήταν αυτό της «γυναικοκτονίας», που, παρόλο που είναι διχαστικός ως όρος, δέχομαι ότι βασίζεται στο γεγονός πως η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ ζευγαριών αφορά γυναίκες (και όχι άντρες), αφού αποτελούν το ασθενές φύλο και δεν έχουν την έμφυτη επιθετικότητα και τη μυϊκή δύναμη των αρρένων. Οπότε ναι, ως θέμα έχει πολιτική και κοινωνική βάση, και τίθεται στον κοινωνικό διάλογο, παρόλο που η συντηρητική πτέρυγα έχει αντιρρήσεις για τον βαθύ διχασμό που προκαλεί μεταξύ των δύο φύλων.

Το δεύτερο θέμα που ιδιαίτερα επιθυμώ να τονίσω λόγω της φαιδρότητας της βάσης του είναι ο ανίερος εξισωτισμός που επιχειρείται να αποδώσει η Αριστερά στη ζωή μιας μάνας και ενός σκυλιού. Συγκεκριμένα, επειδή ο δολοφόνος της συζύγου του Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε το σκυλί της οικογένειας για να παραπλανήσει την Αστυνομία ότι δέχτηκε επίθεση από ληστές, έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα σε εφημερίδες και χιλιάδες απόψεις στα κοινωνικά δίκτυα που εξισώνουν το «έγκλημα» της θανάτωσης ενός ζώου με τη φριχτή δολοφονία μίας μάνας. Με γουρλωμένα μάτια διάβασα απόψεις όπου φανατισμένοι κτηνολάτρες επευφημούσαν τη Δικαιοσύνη μας, που θα τιμωρήσει, εκτός από 15 έτη φυλάκισης, τον δολοφόνο της συζύγου του και με 10 έτη συν 50.000 ευρώ πρόστιμο για τη «δολοφονία» (μήπως να γράψουμε και «ανθρωποκτονία»;) του σκύλου του. Κάθε αρχή αναλογικότητας θρυμματίστηκε με αυτήν την προσέγγιση. Αν κάποιος μένει 10 έτη στη φυλακή για τη θανάτωση ενός ζώου, πόσα εκατομμύρια έτη πρέπει να εκτίσει για τη δολοφονία μιας μάνας; Αν πληρώνει 50.000 ευρώ για τον τερματισμό ζωής ενός σκυλιού, πόσα τρισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να δώσει ως πρόστιμο για τον στυγνό φόνο μιας 20χρονης μητέρας μπροστά στα μάτια του παιδιού της;

Θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες που όλα σχεδόν τα κόμματα της Βουλής υπερψήφιζαν τον απάνθρωπο νόμο που μετατρέπει σε κακούργημα τη θανάτωση ενός ζώου. Απάνθρωπος, γιατί εξισώνεται με ανίερο τρόπο η ζωή ενός σκύλου με του ανθρώπου. Τι έπεται ύστερα από αυτό; Συνταγματικά δικαιώματα στα ζώα; Κόμματα υπέρ γατιών και κόμματα υπέρ σκυλιών στη Βουλή; Μη γελάτε καθόλου. Η Αριστερά δεν γελάει και όλα αυτά συζητούνται σοβαρά σε ευρωπαϊκές χώρες. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής είναι ήδη προ των πυλών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ραγδαίες εξελίξεις! Ανθρώπινο DNA εντοπίστηκε στο οικόπεδο που μεταφέρθηκε χώμα από τα Τέμπη!

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών!Το δείγμα που στάλθηκε από το οικόπεδο κοντά στο σημείο της τραγωδίας...

More Articles Like This