Πέμπτη 5/8/2021

KKE κι ανέλεγκτο καπιταλιστικό χρήμα

Καλά τα λόγια αλλά τα κομμουνιστικά malls σαν το Σπίτι του Λαού συντηρούνται με παράδες, οι οποίοι δεν ελέγχονται

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Δικαιοσύνη, η Βουλή και η περί του ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων επιτροπή, τα κατεστημένα ΜΜΕ και τα θερμοκήπια παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας λειτουργούν προσχηματικά. Αν λειτουργούσαν ουσιαστικά, θα προστάτευαν τη λειτουργία της δημοκρατίας. Οι πολιτικολογούντες που έχουν θεσμικό ρόλο αντί να δηλώνουν τη χαρά τους για την (άνευ αντιπάλου) επανεκλογή του Κουτσούμπα στη Γενική Γραμματεία του ΚΚΕ, αντί να αερολογούν, θα έπρατταν τα δέοντα για ένα θέμα που έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον: τον έλεγχο των οικονομικών της βιοτεχνίας μεταποίησης μαρξικών υποπροϊόντων, που ονομάζεται ΚΚΕ.

Το Κόμμα δηλώνει υπερηφάνως ότι δεν τηρεί τον νόμο και κρατάει κρυφά τα ονοματάκια των… χορηγών του, και η Βουλή επιμένει να είναι συνένοχος στην παρανομία, αφού δεν πράττει τα δέοντα σε βάρος του ΚΚΕ. Η κατάσταση της εξωφρενικής και προκλητικής ασυλίας της οποίας χαίρει το ΚΚΕ κρατάει χρόνια. Εγραφε ο «Ριζοσπάστης» στις 3/2/2018 για τον νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων:

«Με τον νόμο αυτό απαιτείται η ονομαστικοποίηση οποιασδήποτε ενίσχυσης στο κόμμα, από τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς, δηλαδή και με κουπόνια, με την υποχρεωτική αναγραφή όλων των προσωπικών στοιχείων του ενισχυτή σε αυτά, δηλαδή όνομα, επώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου ή αριθμό αστυνομικής ταυτότητας και στο στέλεχος και στο απόκομμα! Μάλιστα, με τελευταία τροποποίηση του νόμου, οι κυρώσεις για την περίπτωση της μη αναγραφής όλων των παραπάνω στοιχείων είναι πολύ σοβαρές, με την επιβολή προστίμου που φτάνει μέχρι 50% της τελευταίας κάθε φορά κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος.

Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών, των φίλων, των οπαδών και όσων ανθρώπων καλής θέλησης το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση του και τους αγώνες του».

Το ΚΚΕ παραδέχεται την ενσυνείδητη παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των κομμάτων, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο που θα φτάνει το 50% της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος. Και πληρώνουν οι απόγονοι των σφαγιασθέντων του Μελιγαλά, του Φενεού και των Δεκεμβριανών τα κομματικά μνημόσυνα στον Άρη Βελουχιώτη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ