Βατερλό πειθούς της κυβέρνησης

Must Read

Η ευθύνη για το μεγάλο ποσοστό αρνητών του εμβολιασμού ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία μάλιστα μοίρασε με έναν ελεγκτέο τρόπο εκατομμύρια κολλαριστά ευρώ σε ΜΜΕ, υποτίθεται ακριβώς για την ενημέρωση για τον Covid και την πανδημία. Μάλλον δεν έπιασαν τόπο, ε;

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ουδέποτε η εξύβριση των πολιτών αποτέλεσε αποτελεσματική μέθοδο πειθούς, ούτε για να εμβολιαστούν ούτε για να σε ψηφίσουν. Η καχυποψία των Ελλήνων για το εμβόλιο, που σε ανησυχητικά ποσοστά φτάνει στην άρνηση, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον φόβο. Σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκε από τις αντιφατικές δηλώσεις και τα μέτρα των ειδικών, που έφτασαν μερικές φορές σε κανονικούς δημόσιους καβγάδες και άγγιξαν τα όρια της κωμωδίας, όμως δεν γελάμε, διότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Π.χ., το κορυφαίο: στα μαγαζιά κολλάει, στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει κ.λπ. Το θρυλικό σύστημα Αλέφαντος, «όλοι μπρος και όλοι πίσω», επικράτησε για άλλη μια φορά.

Διότι ναι μεν οργανώθηκε πολύ καλά ο εμβολιασμός, μπορεί το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να το έβγαλα χθες, ως νοσήσας τον Απρίλιο, μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, όμως αυτοί που ενημερώνονταν για να αποφασίσουν αν θα το κάνουν βομβαρδίζονταν κάθε τόσο από γελοίες αντιφάσεις ή και τρομακτικές, για τον μη ειδικό, ειδήσεις.

Η κάμερα και το μαρκούτσι, φαίνεται, γοητεύουν και προκαλούν εθισμό, και συχνά είχαμε έναν διαγωνισμό ναρκισσισμού και φλυαρίας ανθρώπων που ποτέ πριν στη ζωή τους δεν είχαν φανταστεί πως όλο το Έθνος θα τους κοιτάνε με σταυρωμένα χέρια στο στόμα, στην αρχή ως θεούς, γιατί κατά βάθος όλοι τα είχαν κάνει πάνω τους, και μετά, όταν άρχισαν να πολυμιλάνε, να ακκίζονται και να λένε συχνά άλλα γι’ άλλα, άρχισαν η αποδόμηση και η δυσπιστία.

Η διαχείριση της ιστορίας των παρενεργειών του AstraZeneca σε σχέση με άλλες χώρες που έθεσαν περιορισμούς και απαγορεύσεις, ενώ εδώ σφυρίζαμε κλέφτικα για πολλές μέρες, ήταν επίσης βασικός παράγοντας που τροφοδότησε τον φόβο των απλών ανθρώπων, μεγάλωσε τη δυσπιστία, αλλά και έγινε ένα από τα όπλα των επιτηδείων, με το βρόμικο μάτι, που μυρίστηκαν δημοσιότητα, ψήφους, χρήμα και κερδοσκοπούν πολιτικά με θεωρίες συνωμοσίας στο όνομα του έρμου του Συντάγματος.

Οι δημαγωγοί που τρέφονται από τον φόβο των άλλων είναι παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο, αυτό εκμεταλλεύονται, μαζί με την ευήθεια και την άγνοια πολλών ανθρώπων, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αυτοκτονικό ιδεασμό και δεν θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε κίνδυνο, όμως ακούνε από τους παπατζήδες του διαδικτύου αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν: πως δεν είναι υπαρκτός ή πολύ μεγάλος ο κίνδυνος και δεν πρέπει να το κάνουν και διανθίζεται η άρνηση με δικαιολογητικούς λόγους, που άπτονται σεναρίων επιστημονικής φαντασίας ή κοινό παπατζιλίκι, όμως η ζημιά έχει γίνει.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, ενώ στον πρώτο «γύρο» με τον αόρατο εχθρό φαινόταν να τα πήγε καλά, και όσοι αγαπάμε την Πατρίδα πάνω από κόμματα δώσαμε εύσημα, τελικά κατάφερε να τα κάνει ρόιδο, να τροφοδοτήσει την άρνηση και την καχυποψία και τώρα να έχουμε ένα ποσοστό φανατικών αρνητών και να πλανάται ένα αίσθημα διχασμού, με έντονα συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, αφού η αντίδραση των πολιτών αυτών εμπεριέχει έναν φανατισμό και μια οργή, που ειλικρινά προβληματίζει και δεν αντιμετωπίζεται με τσαμπουκά, απειλές και ύβρεις. Η αποτυχία ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, γιατί έχει την πολιτική ευθύνη από το Σύνταγμα και τα πράγματα, αλλά και λόγω των λαθών, των αντιφάσεων και της υπερπαραγωγής αμετροεπών δηλώσεων, που λειτούργησαν μόνο ως βενζίνη σε φωτιά ή ως αιτίες σύγχυσης.

Όταν δεν πείθεις καν τη συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού που στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό να εμβολιαστεί, τότε ποιος φταίει; Πάλι ο… Παρασκευόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αντί να σκοτωθούμε μεταξύ μας και γι’ αυτό, πρωταθλητές είμαστε στην Εριδα, που άφησε ως τιμωρία στους Αχαιούς η δύστυχη Εκάβη, η κυβέρνηση οφείλει, μαζεύοντας τα λουριά στους αμετροεπείς εκ των ειδικών, που μόνο ζημιά κάνουν φλυαρώντας ακατάπαυστα και αντιφατικά, να διενεργήσει μια τεράστια εκλαϊκευμένη καμπάνια, αποδομώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα των εκμεταλλευτών του λαϊκού φόβου, ώστε να πειστούν να προσφύγουν στον γιατρό τους, να ενημερωθούν από αυτόν και όχι από το… facebook, τους τραγουδιστές, τους ωριλάδες, τους πλαστικούς, τους οδοντιάτρους, που ζήλεψαν τη δημοσιότητα των επιδημιολόγων και πνευμονολόγων.

Ανάλογα με τα τυχόν ιδιαίτερα ιατρικά προβλήματά του και την ηλικία του ο καθένας να πάρει την ορθή απόφαση για να προστατευτεί, αντιλαμβανόμενος πως είναι αδύνατον σχεδόν το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας να συμμετέχει σε μια συνωμοσία εναντίον των ασθενών τους, των οικογενειών τους, των συγγενών, φίλων και γειτόνων τους.

Παράλληλα, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά όσοι με καταφανή δόλιο τρόπο παραπλανούν πολίτες για να αποκομίσουν πολιτικά ή άλλα οφέλη, εκθέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Είμαστε πολύ λίγοι για να χάνουμε ανθρώπους με τόσο ανόητο τρόπο. Το κράτος κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και οφείλει να την ανακτήσει.

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρος του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο!

Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που πραγματοποιείται στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με...

More Articles Like This