Κυριακή 19/9/2021

Ο στρατός κατοχής θα εκδιωχθεί από την Κύπρο

Το Κυπριακό έχει φθάσει σε τραγικό αδιέξοδο. Η Τουρκία, που έχει μελετήσει ενδελεχώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το διεθνές σύστημα, έχει βάλει στόχο να ελέγξει το σύνολο του νησιού.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Το σχέδιό της είναι το εξής:

Η Αγκυρα, αφού διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η διεθνής κοινότητα, ήτοι ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία, έχουν αποδεχτεί τη διχοτόμηση και επιδιώκουν λύση στο πλαίσιο της δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας, μια λύση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής, έκανε ένα βήμα παραπέρα. Υιοθέτησε την πολιτική των δύο ανεξάρτητων, κυρίαρχων, ισότιμων κρατών στην Κύπρο. Τι σημαίνει αυτό;

Να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως ισότιμο με το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη συνέχεια, αφού εξασφαλίσει τα κέρδη από την αναγνώριση του κράτους των κατεχόμενων εδαφών, να δεχτεί συζήτηση για μια λύση συνομοσπονδιακής μορφής, μέσω της οποίας θα ελέγξει ολόκληρο το νησί.

Και αφού εξασφαλίσει τον έλεγχο ολόκληρου του νησιού, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού του, κάτι που έχει αρχίσει ήδη, με τη μεθοδευμένη αποστολή δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων στην ελεύθερη Κύπρο.

Σε τελικό στάδιο, η Κύπρος θα αφελληνιστεί και θα ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την Τουρκία.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτό, δηλαδή η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία των Ελλήνων της Κύπρου, θα αποτραπεί με ψηφίσματα και λόγω των αντιδράσεων της διεθνούς κοινής γνώμης, κοροϊδεύουν είτε τον εαυτό τους είτε όσους τους ακούν, τους διαβάζουν και τους πιστεύουν.

Η Τουρκία, μέσα σε τρία χρόνια που έχει καταλάβει με στρατό το κουρδικό καντόνι του Αφρίν, στη ΒΔ Συρία, με την άδεια της Ρωσίας και την ανοχή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχίζει την εθνοκάθαρση εναντίον των κατοίκων του καντονιού. Ο πληθυσμός του καντονιού του Αφρίν μέχρι το 2018 αποτελούνταν κατά 95% από Κούρδους. Σήμερα, το ποσοστό των Κούρδων κατοίκων έχει πέσει κάτω από το 20%, ενώ ο τουρκικός στρατός και το τουρκικό κράτος εγκαθιστούν στην περιοχή πληθυσμούς φιλικούς προς την Τουρκία, ενώ ταυτοχρόνως προχωρούν στον εκτουρκισμό όλων των κατοίκων, διά της Παιδείας και της έντονης προπαγάνδας.

Τα ίδια θα κάνουν και στην Κύπρο, όταν θα έχουν πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως ισότιμου κράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία και όταν πετύχουν στη συνέχεια λύση συνομοσπονδίας, διά της οποίας θα ελέγξουν ολόκληρο το νησί.

Τότε θα ακολουθήσουν η γενοκτονία και η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κύπρου. Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας.

Και, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία, προσφάτως φρόντισαν να μας προετοιμάσουν σχετικά, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Φουάτ Οκτάι, στις 7 Ιουλίου 2021, ισχυρίστηκε ότι η 20ή Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία «οι Τ/Κ ελευθερώθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Στη συνέχεια, μάλιστα, είπε ότι οι «εισβολείς» (Ελλάδα και Ε/Κ) προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες, αλλά δεν θα πετύχουν. Ο Οκτάι ανέφερε ότι η ίδια πλεύση των Τ/Κ και της Τουρκίας στο θέμα των δύο κρατών είναι ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα.

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο νησί και πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει επί τα βελτίω, αν δεν αλλάξει η παραμετροποίηση του ζητήματος. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πολιτική στο Κυπριακό όσο είναι καιρός.

Ας δούμε ένα σενάριο εργασίας. Πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Η πολιτική της Ελλάδας στο Κυπριακό αλλάζει. Στόχος μας είναι ο στρατός κατοχής να εκδιωχθεί από τα Κατεχόμενα. Είτε με το καλό είτε με τη βία. Οι αγγλικές βάσεις να φύγουν από την Κύπρο. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη Κύπρος, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις και ξένα στρατεύματα, ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, θα ζουν σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας και ελευθερίας».

Επαναλαμβάνουμε, είναι ένα σενάριο -ελπίζουμε όχι επιστημονικής φαντασίας- το οποίο, κατά την άποψή μας, είναι και ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν η καταστροφή και η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως την περιγράψαμε παραπάνω.

Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρεθεί από την Τουρκία η πρωτοβουλία των κινήσεων, που της επιτρέπει η παρουσία του στρατού κατοχής στο νησί, αφού θα αρχίσει να την απασχολεί το ενδεχόμενο να πεταχτούν οι Τούρκοι στρατιώτες στη θάλασσα, αν δεν δεχτεί η Αγκυρα να τους αποσύρει με το καλό.

Όσο για το καθαρά επιχειρησιακό τού θέματος, να τονίσουμε ότι αυτός που πρέπει να νιώθει ανασφαλής στο νησί είναι ο στρατός κατοχής και όχι η Εθνική Φρουρά. Ακόμα και ένας λοχίας θα μπορούσε να μελετήσει τον χάρτη και να διαπιστώσει ότι ο στρατός κατοχής δεν μπορεί να αναπτύξει ικανοποιητική γραμμή άμυνας στα Κατεχόμενα, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και λόγω έλλειψης βάθους.

Επίσης, ακόμα και ένας λοχίας γνωρίζει ότι το σύνολο των Κατεχομένων είναι στο βεληνεκές του πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς.

Στο βεληνεκές των πυροβόλων, αλλά και των αντιπλοϊκών βλημάτων των συστοιχιών EXOCET της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται επίσης οι ακτές απόβασης, στις οποίες θα μπορούσε να αποβιβάσει ενισχύσεις η Τουρκία.

Με άλλα λόγια, αν εξασφαλιστεί η ισορροπία στον αέρα, με τα νέα αεροσκάφη που προμηθεύεται η Ελλάδα, και η ισορροπία στη θάλασσα, με τις νέες φρεγάτες ανοιχτής θαλάσσης που θα προμηθευτεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τότε ο στρατός κατοχής δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια στην Κύπρο.

Επίσης, θα λυθεί πραγματικά το Κυπριακό και θα αποτραπούν εκτρωματικές λύσεις που προετοιμάζονται σε διάφορα κέντρα, λύσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα και των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου.

Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση να επιτευχθεί μια βιώσιμη, δημοκρατική λύση στην Κύπρο. Ελεύθερο, ανεξάρτητο κράτος, κανονικό κράτος και όχι έκτρωμα, όπως αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, με δική του εθνική άμυνα, με τους πολίτες του να έχουν ισότιμη ψήφο ως άτομα και όχι ως κοινότητες, και να ζουν όλοι πάνω στο νησί ελεύθεροι και με πλήρη δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνότητας και θρησκείας.

Αυτή είναι η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στο Κυπριακό, αν δεν θέλει να δει τον Ελληνισμό της Κύπρου να υφίσταται εθνοκάθαρση και γενοκτονία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ