Ο μύθος των διακοπών

Must Read

Μήπως πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι, αλλά επιμένουμε να εξωραΐζουμε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μας διότι τις βιώνουμε εκτός έδρας;

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tελείωσαν οι μέρες της άδειας. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ανεμελιάς. Θλίψη, οδυρμός και βρυγμός οδόντων. Τα παραπάνω ισχύουν για όλους όσοι δεν έχουν βάλει τα πράγματα κάτω για να υπολογίσουν αντικειμενικά πόσο… ονειρεμένες είναι αυτές οι πολυδιαφημισμένες οι διακοπές. Αξίζουν, τελικά, τα λεφτά τους τα ταξίδια; Μήπως πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι, αλλά επιμένουμε να εξωραΐζουμε τις εμπειρίες μας διότι τις βιώνουμε εκτός έδρας; Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν σκυλομετανιώσει την απόφασή τους να λείψουν από τις εστίες τους. Είναι, όμως, περισσότεροι αυτοί που δεν αλλάζουν μυαλά. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να νικήσει την ψυχολογική κατασκευή της ανάγκης για «απόδραση».

Είπαμε, είναι όμορφη, ειδυλλιακή εικόνα η παρέα που κάθεται στο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα και τα μέλη της ανταλλάσσουν χαμόγελα, αστεία, νιώθοντας τη θαλασσινή αύρα να τους δροσίζει την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν τοπικές λιχουδιές και οι αισθήσεις τους μουδιάζουν από το ανέμελο χάδι του κρασιού ή της μπίρας που έχουν καταναλώσει. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της θεωρίας των διακοπών, αλλά δεν κυριαρχούν στην πράξη.

Η πραγματικότητα λέει ότι το γραφικό ταβερνάκι που είναι γεμάτο θα σε εξυπηρετήσει έπειτα από μια ώρα και βάλε, όταν θα σου έχουν περάσει από μόνες τους και η πείνα και η δίψα. Από την άλλη, το καπηλειό που είναι αδειανό το αποφεύγουν ντόπιοι και τουρίστες όπως ο διάολος το λιβάνι, διότι είτε είναι πανάκριβο είτε σερβίρει πιάτα που τα αποφεύγουν ακόμα και λιμασμένοι αρουραίοι που μετανάστευσαν από τη Νότια Αφρική κρυμμένοι σε γκαζάδικο.

Επιπλέον, η χαρούμενη παρέα είθισται να ασχολείται με το εξής λατρεμένο σπορ. Το αλληλοθάψιμο. Μόλις λείψει κάποιος, οι υπόλοιποι ασχολούνται μαζί του σχολιάζοντας το ύψος, το φάρδος, το πάχος, το βλέμμα, τα χούγια και γενικότερα οτιδήποτε τον μειώνει, κάνοντας τους άλλους να νιώθουν σπουδαιότεροι και τυχερότεροι από αυτόν. Είναι λίγες οι φορές που έχουν γυρίσει παρέες από διακοπές χωρίς να έχουν τσακωθεί σαν τα τσακάλια γύρω από το θήραμα.

Συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμη: Ο μύθος των διακοπών ΙΙ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερώνυμος: «Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος»

Με φόντο τις ιερές αποδοκιμασίες του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρηση δηλώσεις στους δημοσιογράφους....

More Articles Like This