Ο μύθος των διακοπών ΙΙ

Must Read

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, γι’ αυτό, τώρα που φθινοπωριάζει πρέπει να απομυθοποιηθούν τα καλοκαίρια…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Λυσσάγαμε ήδη από τον Απρίλιο για τις διακοπές. Ακόμα καλά καλά δεν είχε ξεμυτίσει η πασχαλιά από τη γωνία κι εμείς νιώθαμε έτοιμοι να την κοπανήσουμε από το άστυ και να πάρουμε τα βουνά, τα νησιά και να χαθούμε σε τόπους γνωστούς κι αγνώστους. Την ώρα παρουσίας στην εργασία (προσοχή, είναι άλλο πράγμα να βρίσκεσαι στη δουλειά σου και άλλο να δουλεύεις) ξεφυλλίζαμε ιντερνετικές σελίδες με «μοναδικά πακέτα διακοπών».

Ψάχναμε για ευκαιρίες, για δωμάτια και μεζονέτες, για δίκλινα και τρίκλινα με πισίνα, για χώρους ελεύθερου κάμπινγκ, για ξενοδοχεία all inclusive, για τις καλύτερες ταβέρνες, τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου στη Χαλκιδική και ταχύπλοου στην Κεφαλλονιά, τα ήθη και τα έθιμα στις Λιβανάτες, τα μυστικά της νοστιμιάς της πατάτας Νάξου, τα σύγκλινα της Μάνης, τις σαρδέλες Καλλονής, τα συριανά λουκούμια. Βρήκαμε και ευκαιρίες και πληροφορίες που δεν χωρούν σε μια ντουζίνα σκληρούς δίσκους υπολογιστή. Και τι τα κάναμε όλα τούτα; Τουρσί. Δεν προλάβαμε να αφομοιώσουμε ούτε μισή αράδα απ’ όσα διαβάσαμε και καταλήξαμε στο πατροπαράδοτο σύστημα της νεωτέρας Ελλάδος: «Γιούργια! Όλοι πάνω, όλοι κάτω, κυνηγάμε την μπάλα κι αν μας… κάτσει, σκοράρουμε».

Δικαιολογηθήκαμε στο εαυτό μας σκεπτόμενοι ότι, ούτως ή άλλως, όποτε πάμε να οργανωθούμε και να σχεδιάσουμε τις εξορμήσεις μας, όλο κάτι συμβαίνει και τα σχέδια πάνε στον… κουβά. Πέρυσι δεν τα είχαμε οργανώσει όλα στην εντέλεια και εγκαίρως; Ε, μετά ήρθαν οι καραντίνες και το να οργανώσουμε οτιδήποτε φάνταζε πλέον σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήξαμε έπειτα από το απίστευτα ταχύ και οδυνηρό ξεπαράδιασμα στο οποίο υποβληθήκαμε για να «γεμίσουμε μπαταρίες»; Ότι είτε οργανώσουμε είτε δεν οργανώσουμε τον παραθερισμό μας, το αποτέλεσμα δεν διαφέρει – κι αυτό συμβαίνει για έναν απλούστατο λόγο: Μπορούμε να αλλάξουμε έδρα για μερικές ημέρες, εβδομάδες ή και μήνα ολόκληρο, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα μας. Παίρνουμε άδεια από την εργασία μας, όχι από τον εαυτό μας.

Συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμη: Ο μύθος των διακοπών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Δήμος Αθηναίων βάζει «λουκέτο» σε 12 ακατάλληλες και επικίνδυνες παιδικές χαρές της πρωτεύουσας

Σε αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων παιδικών χαρών που λειτουργούσαν χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητάς τους προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα...

More Articles Like This