Κυβέρνηση αλυσοδεμένη!

Must Read

Συγχωρήστε με, αλλά δεν μπορώ να το κρύψω: Την ώρα που διάβασα το πρωτοσέλιδο της καλής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κόντεψα να πνιγώ.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Όχι επειδή αμφισβητώ την εγκυρότητα του ρεπορτάζ των συναδέλφων, κάθε άλλο, μα για όσα αποδίδονται ως λόγια του πρωθυπουργού στο «περιβάλλον του», φράση που συνηθίζουμε να γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι όταν δεν θέλουμε να πούμε ευθέως «Μας το είπε ο ίδιος, ο (κάθε) Μητσοτάκης».

Διάβασα, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός λέει στους συνομιλητές του, εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού, «δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά οι δομές και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές».

Εκεί πνίγηκα από τα γέλια. Στην πιο ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ κυβέρνηση, έπειτα από εκείνη του Σημίτη, από το 1974 και μετά, ο αρχηγός της λέει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Και δεν έχει βρεθεί ένας χριστιανός να του απαντήσει «Μα, αγαπητέ, αν δεν σε ενδιέφεραν τα πρόσωπα και κυρίως ΕΚΕΙΝΟΙ που με τον τρόπο τους “επιβάλλουν” πολλά από αυτά στην κυβέρνησή σου, απλούστατα θα είχες κάνει από την αρχή ΑΛΛΟ σχήμα».

Το περιβόητο «επιτελικό κράτος», που εκφράστηκε από κυβέρνηση… αμέτρητων προσώπων για να «βολευτούν» όλοι και να «χαρούν», φυσικά, εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τα… προσώπατα, κατέστη στην πράξη ένα από τα κορυφαία «ανέκδοτα» όλων των εποχών. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με Μητσοτάκη πρωθυπουργό υπήρξαν άπειρες ΑΙΤΙΕΣ, όχι απλώς αφορμές, για αλλαγή υπουργών και υφυπουργών. Αν τα βάλεις όλα κάτω, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι το έργο των οποίων συνάδει (ακόμη) με το χαρτοφυλάκιο.

Κι όμως… Δύο χρόνια μετά, με την Ελλάδα να έχει βιώσει τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών, να μετράει περισσότερους από 13.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας και την κυβέρνηση να αδυνατεί να πείσει το 50% των Ελλήνων για την αξία του εμβολιασμού, ο κύριος πρωθυπουργός λέει σε συνομιλητές του ότι έχει αντιληφθεί τις δυσλειτουργίες της και δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά μόνο να τις διορθώσει.

Συγγνώμη, αλλά με κάτι τέτοια γελάνε και τα τσιμέντα του Μαξίμου. Ο,τι πιο συστημικό κυκλοφορεί σε κυβέρνηση τούτη την ώρα στην Ευρώπη δεν μπήκε στον… κόπο να μας αιτιολογήσει πώς, ενώ κάηκε το σύμπαν, δεν ζήτησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ παραίτηση. Γιατί, ενώ έχει αλλάξει 100 «στρατηγικές» στο μέγα θέμα της πανδημίας, βρίσκεται ξανά στο… προαύλιο ενός lockdown που θα τα διαλύσει όλα.

Δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν σκεπτόμενο Ελληνα ότι «πίσω από αυτό το επιτελικό μπάχαλο-κυβέρνηση» δεν κρύβονται τα «θέλω» ισχυρών παικτών, οι οποίοι μπορούν να «επιβάλλουν» εντός της από τον… Αυγενάκη έως τον Χρυσοχοΐδη. Τώρα που είπα Αυγενάκη: να δείτε πως ούτε αυτή τη φορά θα τον «ακουμπήσει» ο Μητσοτάκης από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Δεν είναι για να μπλέκει ο πρωθυπουργός με τον πανίσχυρο άνθρωπο που θέλει ΕΚΕΙ τον Αυγενάκη. Δεν είναι εποχές για να χάνει ο Μητσοτάκης ένα από τα πιο ισχυρά (και) μιντιακά του στηρίγματα.

Όπως πολλοί, περιμένω τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό μόνο για να διαπιστώσω πόσο περισσότερο μπορεί να… πνιγούμε από τα γέλια. Για να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν ο «συμβιβασμός» και το σκύψιμο του κεφαλιού στους «πανίσχυρους». Έως όμως να συμβεί αυτό, καλό είναι να λείπουν οι βαρύγδουπες διαρροές. Τα κάνουν πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ήδη είναι για τον πρωθυπουργό και τη συστημικά «αλυσοδεμένη» κυβέρνησή του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

EUROSTAT: Tο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ η Ελλάδα το 2023

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κομπάζει για μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη, η Ελλάδα το 2023 κατέγραψε το...

More Articles Like This