Ο Σατανάς θέλει ελεύθερες εκτρώσεις!

Must Read

Μας τα λένε κατάμουτρα και αρνούμαστε να τα πιστέψουμε. Παραμυθιαζόμαστε μονολογώντας ότι «δεν είναι αυτό που νομίζουμε»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Εκκλησία του Σατανά αποτελεί για το… έγκυρο και έγκριτο «Fortune» την τελευταία ΕΛΠΙΔΑ να μην περάσει το πλέγμα νόμων που θέσπισε η Πολιτεία του Τέξας, με τις οποίες δυσκολεύει πολύ την πραγματοποίηση εκτρώσεων.

Το άρθρο στην ιστοσελίδα του «Fortune» (ο σύνδεσμος είναι https://fortune.com/2021/09/03/why-satanists-may-be-the-last-hope-to-take-down-texass-abortion-bill/) δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και τιτλοφορείται «Γιατί οι σατανιστές μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα να καταργηθεί το νομοσχέδιο του Τέξας για τις αμβλώσεις». Ακολουθούν μερικά από τα βασικά σημεία του.

«Η Πολιτεία του Τέξας, με την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, θέσπισε αυτή την Τρίτη το πιο δρακόντειο σύνολο νόμων κατά των αμβλώσεων των τελευταίων 50 ετών. Ενώ οι υποστηρικτές του δικαιώματος της επιλογής προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τη νομολογία Roe v. Wade*, η σωτηρία τους μπορεί να προέλθει από ένα αναπάντεχο μέρος: την Εκκλησία του Σατανά.

» Η αθεϊστική θρησκευτική ομάδα, με έδρα το Σάλεμ της Μασαχουσέτης, υπέβαλε ένα υπόμνημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί στα μέλη της να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε χάπια άμβλωσης. Η Εκκλησία του Σατανά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το καθεστώς της ως θρησκευτικής οργάνωσης για να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άμβλωση ως ένα δικαίωμα που βασίζεται στη θρησκευτική πίστη.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα χάπια άμβλωσης Misoprostol και Mifepristone για θρησκευτική χρήση μέσω του νομοθετήματος “The Relief Freedom Restoration Act (RFRA)”, που δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους ιθαγενείς Αμερικανούς να έχουν πρόσβαση στο πεγιότ* για θρησκευτικές τελετουργίες. Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, η Εκκλησία του Σατανά υποστηρίζει ότι πρέπει να της δοθούν τα ίδια δικαιώματα να χρησιμοποιεί εκτρωτικά χάπια για δικούς της θρησκευτικούς σκοπούς».

*Απόφαση του 1973 στην υπόθεση Roe εναντίον Wade, βάσει της οποίας μια έγκυος γυναίκα μπορούσε να κάνει ελεύθερα έκτρωση χωρίς να εμποδίζεται από το κράτος. Αυτή η απόφαση χρησιμοποιήθηκε σαν μπούσουλας για τη θεσμοθέτηση του ανεξέλεγκτου των εκτρώσεων.

** «Πεγιότ» είναι είδος κάκτου που περιέχει το ψυχοτρόπο αλκαλοειδές «μεσκαλίνη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καβγάς με ροχάλες, βρισιές και κλωτσιές στο Κολωνάκι

Επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κολωνάκι σε τυχαία συνάντηση προέδρου ΠΑΕ της SL1 με τον γιο προέδρου...

More Articles Like This