Δευτέρα 27/9/2021

Κοινοτοπία της ουτοπίας

Είναι πρόδηλο ότι ο προβάλλων διαφορετική εκ της καθεστηκυίας τάξεως εμπεριστατωμένη άποψη συνθλίβεται από τις ερπύστριες του ολοκληρωτισμού της Νέας Τάξης πραγμάτων, όπου αποδεκατίζεται πολιτικά, διά του στίγματος του περιθωριακού, του ακροδεξιού, ήτοι και εν γένει του αφηγήματος της πολιτικής ορθότητας. Η δημιουργία μίας εκ του τη όντος πραγματικότητας κατισχύει διαμέσου των διαύλων εξουσίας, ήτοι των εξωνημένων ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να υφίστανται, εν ταυτώ, δύο παράλληλοι κόσμοι.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Ο εικονικός κόσμος των αργυρώνητων δημοσιογράφων και ο κανονικός κόσμος των πολιτών, ως εκ τούτου λοιπόν διά του πλασματικού κόσμου των τηλεοπτικών διαύλων επιχειρούν να παραπληροφορήσουν, οι αδιόρατοι παρασκηνιακοί ιθύνοντες, προσηκόντως τις μάζες, ούτως ώστε να σκέπτονται αγεληδόν και βοσκηματωδώς, με απώτερο σκοπό να τους χειραγωγούν απρόσκοπτα και αβασάνιστα προς την κατάφαση των ιδικών τους άνωθεν προερχομένων εντολών. Η τέχνη της προπαγάνδας διαθλάται και διοχετεύεται διά των ως άνω διαύλων, καθότι αποβλέπει εις το θυμικό του μη σκεπτόμενου κόσμου. Εν όψει αυτού του αδιόρατου κινδύνου προκειμένου να υπερκεράσεις τη σισύφεια αυτή ειρκτή, οφείλεις να συμμορφωθείς άνευ ετέρου τινός προς την επιταγής της κρατικής εξουσίας, η οποία υπεισέρχεται πατερναλιστικά για να σου υποδείξει τη λύση υπό το πρόσχημα ότι ενδιαφέρεται αυτοκλήτως και στέργει ευλαβικά διά την κατάσταση της υγείας σου.

Το μείζον ζήτημα είναι ότι εις την πατρίδα μας η θεσμική ελίτ, η οποία συνιστά τα έμμισθα φερέφωνα των κοσμο-εξουσιαστών, συνιστά εν τοις πράγμασι εύλαλες μαριονέτες, οι οποίες πιστά, ευλαβικά και υποτελώς εξυπηρετούν αλλότρια ανθελληνικά συμφέροντα, εξ αυτού του λόγου τις περισσότερες φορές προσκρούουν στις επιταγές του λαού αλλά και του έθνους.

Ιδίως εν Ελλάδι υφίσταται σαφής οριοθέτηση μεταξύ του δοτού κράτους με το Έθνος, καθότι το πρώτο κηδεμονευόμενο από ελληνόφωνους,πολεμάει λυσσωδώς το έθνος, την Ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τις παραδόσεις και μάχεται διά των τελούντων εν διατεταγμένη υπηρεσία, ήτοι των στελεχών της θεσμικής ελίτ, προς όλες τις βαθμίδες της κρατικής και παρακρατικής εξουσίας, προς την καθολική εξάλειψη του Ελληνισμού. Η ρατσιστική μεταχείριση των αλλοδαπών εις βάρος των Ελλήνων, η εμπαθή τιμωρία των Ελλήνων, επειδή δεν εμβολιάστηκαν, αποτελούν, μεταξύ άλλων, απτές αποδείξεις διά τα μελλούμενα και διά τη δρομολόγηση των εξελίξεων.

Άραγε η εθνική κυριαρχία έχει καταληφθεί, η νόθευση των εθνών συνιστά γεγονός και ο ελληνικός λαός, αποχαυνωμένος από την κοινωνική ουτοπία επαναφοράς εις την κανονικότητα του απολεσθέντος καταναλωτικού ευδαιμονισμού, καθεύδει τον νήδυμο ύπνο διά τα μελλούμενα. Συνελόντι ειπείν, ευρισκόμεθα εις την αρχή μίας δυστοπικής πραγματικότητας, έχουμε περιέλθει εις μια αθέατη διαρκής ειρκτή περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, πλήρως εξαρτημένοι από τον ολοκληρωτικό κρατισμό, απλώς προσδοκούμε κοινότοπα προς μία ουτοπία ευημερίας.

*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΜΜΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ